PMP îl propune premier pe Siegfried Mureșan

Data actualizării: Data publicării:
traian basescu saluta la revedere foto facebook elena udrea 21 08 2015

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a anunţat, luni, la Palatul Cotroceni, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că formaţiunea îl propune premier pe europarlamentarul Siegfried Mureşan, pentru că este un politician tânăr, dar experimentat, care face parte din generaţia lui Emmanuel Macron şi Justin Trudeau. Inițial, PMP susținea că îl va propune premier pe Traian Băsescu.

ACTUALIZARE 17:50„Îl comparăm cu propunerea pe care a făcut-o Alianţa PSD-ALDE. (...) Este parte a grupului PPE, fiind membru PMP, este purtător de cuvânt al PPE, este vicepreşedinte al Comisiei de buget, este membru la Comisia parlamentară de cooperare UE-Republica Moldova. (...) Eu cred că propunerea noastră reprezintă generaţia Macron, dar şi generaţia Trudeau, din Canada, a spus Băsescu, după consultări.

El a afirmat că Siegfried Mureşan (foto) este un politician de succes, experimentat şi care corespunde aşteptărilor cetăţenilor.

„Cred că am făcut o propunere care să corespundă nu numai portretului robot al lui Dragnea şi Iohannis, propunerea noastră corespunde portretului robot al oricărui cetăţean român, a afirmat Băsescu.

Liderul PMP a spus că există premisele unei majorităţi care se poate forma cu ajutorul PNL, UDMR şi USR, dacă ele ar accepta să colaboreze.

Băsescu a mai spus că desemnarea ca premier a lui Mihai Tudose de către PSD este o desemnarea ratată şi o capcană, în care nici Liviu Dragnea nu speră ca preşedintele Klaus Iohannis să cadă.

„Opinia noastră despre desemnarea, Este o desemnare ratată, care după mine este destinată să-l atragă pe preşedintele Iohannis într-o capcană a unei desemnări ratate. Eu cred că nici Dragnea nu speră ca domnul preşedinte Iohannis să cadă în această capcană, a afirmat Băsescu.

Întrebat despre discuţiile privind posibilitatea ca Mihai Tudose să fie un ofiţer acoperit al unor servicii de informaţii, Băsescu a răspuns râzând că, privind unele dintre pozele deputatului PSD, clar îţi vine să o acoperi.


Este decizia PMP, comunicată cu puțin timp înainte de intrarea la consultări, la ora 17:30, după ce PNL, prin președintele său, Ludovic Orban, a anunțat că nu are o propunere pentru funcția de șef al guvernului.

Președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), Traian Băsescu, a declarat, duminică seară, că formațiunea pe care conduce va face o nominalizare pentru funcția de premier, dacă Partidul Național Liberal (PNL) nu va face acest lucru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri