Sistemul de educaţie | SUA vs. România

Data actualizării: Data publicării:
mihai petrescu educatie

Două lumi, două sisteme şi rezultate complet diferite. Învăţământul la noi şi educaţia în America. Este o temă la care telespectatorii Digi24 revin constant. Ce vor românii pentru România?

A fost elev şi profesor atât în România, cât şi în Statele Unite. Acolo predă acum fizică şi chimie. Din interior, lucrurile se văd mult mai clar, mult mai bine. La fel şi direrenţele uriaşe.

Mihai Petrescu, profesor de fizică şi chimie: „Aş vrea să fac o scurtă comparaţie între sistemele de învăţământ din Statele Unite şi România. Aş începe cu aspectele pozitive de aici din Statele Unite, mă refer la dotarea materială superioară, programa este foarte bine structurată şi orientată către aplicaţiile practice, iar atenţia este acordată tuturor elevilor. Ca şi aspecte negative nu se pune accentul pe memoria nici de scurtă, nici de lungă durată. Integrarea materialului lasă de dorit, iar materia în sine este destul de diluată. Prin comparaţie, în România materia era mult mai bine integrată, programele erau mult mai concentrate, în schimb elevii mai slabi erau marginalizaţi. Ca să nu mai spun de dotare: nu există termen de comparaţie. În schimb, sunt convins că lucrurile evoluează spre bine şi în ţara noastră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri