Tu ce vrei să schimbi în România? Damian Irimescu: Modernizarea României e de la individ spre comunitate

Data publicării:
irimescu

Vi s-a întâmplat vreodată să fiţi plimbat de la un ghişeu la altul pentru o vă rezolva o problemă? Vi s-a întâmpat să vi se ceară hârtii peste hârtii? Dacă vă regăsiţi în vreo astfel de situaţie, nu sunteţi singurii. Damian Irimescu, specialist în marketing online ne povesteşte experienţa sa.

Damian Irimescu, specialist marketing online, Craiova: „Am un exemplu foarte concret, care mi s-a întâmplat recent. A trebuit să schimb denumirea firmei din SRL-D în SRL şi a trebuit să urmez procedurile ca şi cum mi-aş înregistra o firmă nouă. Deci a trebuit să stau atât de mult timp la coadă să completez o grămadă de formulare pentru a schimba un D din denumire. O birocraţie extraordinar de mare. Dar deja vorbesc de ceva care oricum nu e nou. E cunoscut. Personal, modernizarea României începe de la individ şi apoi se extinde spre comunitate. Cu cât acceptăm faptele de corupţie ca fiind normale şi le considerăm aşa cu atât evoluţia spre mai bine a României va stagna. Am fost învăţaţi că oriunde mergem trebuie să nu ne lipsească pliculeţul. Şi tocmai de aceea România a rămas captivă acestui sistem moştenit. Modernizarea României trebuie să înceapă prin eradicarea acestei mentalităţi şi educarea copiilor în spiritul corectitudinii, a moralităţii, a bunului simţ şi al acceptării şi înţelegerii fiecărei persoane. Dacă nu facem lucrul acesta vom mai trăi încă 27 de ani aşa cum i-am trăit şi până acum. Un proiect pentru România ar însemna educaţia, sănătatea şi lupta împotriva corupţiei, implicit plecarea de la individ, de la comunitate.”

Cum ai vrea să se se dezvolte România, cum ai vrea să se modernizeze? Vă aşteptăm părerile, în format video, pe secţiunea Digivox a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail (digivox@digi24.ro, redactie@digi24.ro) sau pe contul nostru de Facebook. De asemenea, puteţi trimite filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri