Tu ce vrei să schimbi în România? Laurenţiu Mihai: Odată cu infrastructura ar veni şi investitorii

Data actualizării: Data publicării:
laurentiu mihai diasporez

Pe 11 decembrie românii aleg senatorii şi deputaţii care îi vor reprezenta în următorii 4 ani. Până atunci, Digi24 vrea să ştie ce vă nemulţumeşte şi ce soluţii vedeţi. Care credeţi că sunt priorităţile ce ar trebui incluse în „Proiectul pentru România”? Tu ce vrei pentru România? Ce ai schimba în România? Acestea sunt întrebările la care căutăm răspunsuri.

România ocupă un loc ruşinos în privinţa stării drumurilor - doar zece ţări au şosele mai proaste decât ale noastre. Şi ne depăşesc state din Africa, precum Zimbabwe sau Sierra Leone. Un domeniu sensibil care ne aduce anual pierderi enorme.

Laurenţiu Mihai, asistent universitar: „O problemă practică, o problemă concretă pe care o văd în ţara noastră este infrastructura. Drumurile, nu avem autostrăzi, cele care sunt am văzut şi noi cum sunt, nu sunt poate neapărat cele mai eficiente, celelalte drumuri au neapărat o calitate foarte bună şi asta este din punctul meu de vedere cauza principală pentru care ne cam ocolesc investitorii şi preferă să se ducă în ţări vecine care sunt probabil mai dezvoltate la capitolul acesta al infrastructurii şi pot să îşi desfăşoare activitatăţile în condiţii mai bune. Dacă infrastructura s-ar dezvolta, ar apărea mai mulţi investitori, ar apărea mai multe locuri de muncă. Dar până la urmă locuri de muncă nu înseamnă că trebuie să muncim neapărat într-o multinaţională, mai ales în România şi de fapt în Uniunea Europeană motorul economiei în sistemul economic european sunt IMM-urile.”

Cum ai vrea să se se dezvolte România, cum ai vrea să se modernizeze? Vă aşteptăm părerile, în format video, pe secţiunea Digivox a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail (digivox@digi24.ro, redactie@digi24.ro) sau pe contul nostru de Facebook. De asemenea, puteţi trimite filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri