Turcan cere demisia liderului PSD: În Parlament, Dragnea este în continuare jupân

Data actualizării: Data publicării:
raluca turcan 2fb

Liderul PNL, Raluca Turcan, a cerut demisia lui Liviu Dragnea, pe care îl consideră autorul moral al crizei prin care trece acum România, demisia premierului Sorin Grindeanu și demisia ministrului Justiției Florin Iordache. 

„Această ticăloșie a nemulțumit o Românie întreagă și a sfidat orice regulă de bun simț și decență. Am văzut că domnul Grindeanu a dat înapoi, dar nu a spus niciun cuvânt despre asumarea greșelii. PNL consideră că domnul Grindeanu trebuie să își dea demisia. Domnul Iordache să își dea emisiunea și să nu mai emită nicio pretenție de dialog pe ordonanță pe care a executat-o în beneficiul lui Dragnea. În Parlament, Dragnea e în continuare jupân.Nu a înțeles nimic din ceea ce așteaptă și solicită românii. Nu președintele Iohannis a scos românii în stradă. Nu au fost mobilizați românii de un partid sau altul. Românii s-au unit în fața celei mai mari ticăloșii de la Revoluție încoace. Este firească demisia domnului Dragnea”, a spus președintele PNL. 

Guvernul Grindeanu s-a întâlnit, duminică, în ședință de urgență să abroge ordonanța 13/2017 privind modificarea Codurilor Penale, care a scos în țară circa 600.000 de oameni doar duminică.  Ordonanța de abrogare a fost publicată în Monitorul Oficial în aceeași zi. În preambulul ordonanţei, este invocată, printre motivele abrogării, reacţia populaţiei care a manifestat în stradă.

Atât premierul Sorin Grindeanu, cât și Liviu Dragnea au declarat că Ministerul Justiției și ministrul Florin Iordache își vor asuma consecințele ordonanței 13.

Totuși, prim-ministrul a precizat că soarta lui Florin Iordache va fi decisă abia după aprobarea bugetului. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri