UDMR despre vizita lui Viktor Orban: Nimic neobişnuit

Data actualizării: Data publicării:
kelemen hunor - fb (2)

Premierul Ungariei Viktor Orban vine mâine în România, la Satu Mare, unde a fost invitat de liderul UDMR, Kelemen Hunor. Vizita are loc într-un context încordat, provocat de Budapesta după ce le-a interzis diplomaţilor maghiari din România să participe la ceremoniile de 1 Decembrie. Kelemen Hunor susţine că nu este nimic neobişnuit în vizita premierului maghiar şi că declaraţiile politicienilor de la Budapesta sunt corecte.

Este extrem de oportună invitaţia şi da, mâine ne vom întâlni la Satu Mare şi vom face un apel pentru mobilizarea comunităţii maghiare”, a declarat liderul UDMR. Kelemen Hunor a adăugat că are întâlniri periodice, de trei-patru ori pe an cu premierul Ungariei, Viktor Orban. „Este un semn de normalitate, spune acesta.

Preşedintele UDMR a fost întrebat şi cum comentează declaraţiile din ultimele zile ale oficialilor guvernului ungar. „Tensiunile au plecat și în momentul în care au fost foarte, foarte multe decizii administrative, și nu numai în România, care au lezat comunitatea maghiară și care, într-un fel, au atacat drepturile obținute. Din acest punct de vedere, reacția oficialilor de la Budapesta a fost o reacție corectă, de responsabilitate față de maghiarii din România”, spune Kelemen Hunor. El spune că acelaşi tip de reacţie ar trebui să-l aibă România când „românii din Valea Timocului sunt intimidați, sunt atacați și drepturile lor nu sunt respectate. Sau în Ucraina sau în alte state.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri