Un vicepreședinte PSD cere retragerea OUG și demisia ministrului Justiției

Data actualizării: Data publicării:
mihai chirica fb

Mihai Chirica, primarul Iașului și vicepreședinte PSD, cere retragerea ordonanței privind codurile penale și, totodată, demisia ministrului Justiției, Florin Iordache.

Intervenția lui Mihai Chirica la Digi24

Mihai Chirica susține că Florin Iordache este „cel mai responsabil” de haosul din ultimele zile, pentru că este deținătorul portofoliului și crede că odată cu demisia acestuia se vor rezolva lucrurile. „Cer public demisia ministrului Justiției”, a spus el.

Vicepreședintele PSD îi reproșează lui Liviu Dragnea că nu știe să aleagă „oameni competenți” și nu știe să-i asculte pe „oamenii care contează”. De asemenea, edilul Iașului mai spune că Liviu Dragnea poate să corecteze greșelile comise.

Asistăm din păcate la un blocaj, introdus aproape artificial. Propun Guvernului și domnului Dragnea să abroge la fel de urgent ordonanța de urgență, să propună proiecte de lege Parlamentului ales pe 11 decembrie, să facă dezbatere publică”, a declarat Chirica.

În schimb, el consideră cu Sorin Grindeanu nu ar trebui să demisioneze, fiind nevoie doar ca modificările la codurile penale să fie abrogate.

„Nu trebuie să plece Sorin Grindeanu, nu trebuie haos și alegeri anticipate, nu trebuie manipulată populația și învrăjbită. Trebuie să ne îmbunătățim imaginea la nivel internațional”, a spus el.

Mihai Chirica a mai spus că nu-și dorește șefia PSD.

Pe de altă parte, tot astăzi, secretarul general adjunct al Partidului Social Democrat, Codrin Ștefănescu, a spus că ordonanța privind modificarea Codului Penal nu va fi retrasă.

Peste 15.000 de ieșeni au ieșit aseară în stradă pentru a protesta față de modificarea codurilor penale și au cerut abrogarea ordonanței date de Guvernul Grindeanu marți seara, târziu în noapte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri