V. Zgonea îi răspunde lui L. Dragnea: Suma deplasărilor mele în alte instituții e mai mică decât a celor care fac afirmații

Data publicării:
valeriu zgonea fb-5

„Aşa cum vă spun, mă aştept să schimbăm o lege pentru un om. Dacă eşti dat afară pentru indisciplină democratică... În rest, ca preşedinte nu comentez, cum n-am comentat niciodată şi respect opiniile tuturor colegilor, indiferent de partidul politic”, a răspuns Valeriu Zgonea, întrebat cum comentează planurile PSD de îndepărtare a sa din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Liviu Dragnea a spus, astăzi, că schimbarea şefului Camerei va avea loc după alegerile locale, deoarece până atunci deputaţii sunt prinşi în campania electorală şi nu prea vin la serviciu. Prima dată va trebui însă schimbat regulamentul, pentru a permite grupului parlamentar care l-a propus pe Valeriu Zgonea să ceară şi revocarea lui.

În faţa jurnaliştilor, preşedintele Camerei Deputaţilor s-a arătat calm şi împăcat cu toţi cei care îi atacă sau îl sprijină: „Fac parte din obligaţiile tale ca al clasei politice. Nu trebuie să fii întotdeauna supărat şi încruntat pe toată lumea şi să fii supărat dacă un ziar sau un post de televiziune te persifleză sau te ironizează. Face parte din slujba pe care şi-ai asumat-o în numele cetăţenilor. Dacă trăim numai în urmă şi în dezbinare atunci înseamnă că nu suntem într-o ţară democratică”.

În ceea ce-l priveşte, Valeriu Zgonea spune că el va respecta întotdfeauna legea: „Vă rog să vă uitaţi la declaraţia mea din decembrie 2012, când am fost ales preşedinte al Camerei Deputaţilor. Întotdeauna voi respecta regulamentul. Ceea ce am spus: legalitate, legalitate, legalitate”.

Zgonea le dă şi replica celor care îl acuză că merge prtea des la Cotroceni. „Eu respect opiniile diversificate, dar să ţineţi minte de la mine o frază pe care am citit-o şi eu într-o carte scrisă de un mare om de stat: între percepţie şi adevăr este o diferenţă foarte mare. Suma deplasărilor mele în alte instituţii este mult mai mică decât a celor care fac afirmaţii şi întotdeauna deplasarea mea a fost strict în interesul instituţiei pe care o reprezint”, a spus Valeriu Zgonea, întrebat cum comentează declarația lui Liviu Dragnea potrivit căreia președintele Camerei a acționat împotriva partidului și se ducea des la Cotroceni.  

În ceea ce priveşte modul în care a respectat el întotdeauna legile, şeful Camerei deputaţilor are o viziune personală despre „marţea negară”, zi în care PSD a încercat să adopte în Parlament mai multe proiecte de modificare a Codului Penal: „Nu pot să-mi reproşez marţea neagră pentru că eu am fost cel am scos acel proiect de pe ordinea de zi. Este în stenograma şedinţei de pe 10 decembrie. Un proiect de lege nu a fost promovat. Până la final acest proiect care a fost controversat a fost respins de parlamentul României, deci nu a produs efecte. Ceea ce este important pentru noi, ca societate, să vedem că parlamentul României este o instituţie care generează soluţii pentru toate problemele pe care le avem în societate şi facem legi pentru oameni, nu facem legi pentru noi”.

Citiţi şi:

PSD are probleme administrative cu schimbarea lui Valeriu Zgonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri