Victor Ponta, prezent la depunerea jurământului unui primar PNL

Data actualizării: Data publicării:
ponta profil fb

Fostul premier Victor Ponta, actual deputat de Gorj, a participat la Târgu Jiu, la depunerea jurământului noului primar liberal Marcel Romanescu. La ceremonie a fost prezent și Ludovic Orban, președinte PNL. PSD a pierdut acest municipiu după 17 ani. Victor Ponta consideră ca s-a întâmplat acest lucru, deoarece candidatul social democrat a fost sabotat de „prieteni”. 

 

„Sunt lideri în PSD, din fericire temporari, ca toţi liderii, care nu vor binele PSD, vor doar binele lor personal şi ce s-a întâmplat şi la Bucureşti, ce s-a intâmplat şi la Târgu Jiu e o dovadă că sunt oameni care vând PSD-ul, ca să îşi rezolve lor nişte probleme personale”, a explicat Victor Ponta.

El a explicat de ce a venit la ceremonia învestirii primarului liberal: „M-a sunat domnia sa şi m-a invitat la depunerea jurământului. După cum ştiţi, nu am fost aliaţi, am fost adversari, dar este un om pe care eu l-am respectat intotdeuna. Dacă cu alte ocazii colegii mei de la PSD nu m-au chemat la niciun eveniment, că n-au vrut, că se temeau de conducerea centrală, uite că primarul, deşi e de la alt partid, deşi a avut preşedintele său de partid, pe dl Orban, aici, nu s-a temut să mă cheme”.

Prezent la învestirea primarului liberal a fost şi preşedintele PNL, Ludovic Orban.

„După părerea mea, ar fi fost normal ca orice parlamentar din Gorj care a primit votul locuitorilor şi al locuitorilor municpiului, practic toți parlamentarii au beneficiat și de votul locuitorilor din Târgu Jiu, ar fi fost normal să fie prezenţi”, a spus Ludovic Orban.

„Este o invitaţie pe care am făcut o tuturor parlamentarilor de Gorj, pentru că proiectele pe care le voi demara presupun susţinere din partea tuturor parlamentarilor”, a explicat primarul Marcel Romanescu.

Victor Ponta a susţinut şi o conferinţă de presă, alături de deputatul Alin Văcaru, care a votat împotriva moţiunii de cenzură. Cei doi spun că, deocamdată, cel puţin sunt în continuare membri PSD.

Fostul premier a comentat și pe Facebook prezența sa la Târgu Jiu:

Ca deputat ales timp de patru mandate cu voturile locuitorilor din Municipiul Târgu Jiu am fost invitat de către primar la depunerea jurământului în noua funcție / chiar dacă este PNL eu cred că toți cei aleși (indiferent de partid) trebuie să sprijinim proiectele oamenilor care ne-au ales! Foarte bine dacă toate partidele lasă orgoliul și își dau mâna pentru binele celor care i-au votat!

Am fost alături de Președintele CJ Gorj (membru PSD) și de consilierii de la toate partidele / și noul Primar va avea sprijinul nostru pentru finalizarea Stadionui Municipal, a Șoselei de Centură, a construcțiilor ANL, pentru salvarea CE Oltenia și pentru toate proiectele bune pentru locuitorii municipiului Târgu Jiu și ai Județului Gorj!

Cât am fost Prim Ministru am sprijinit proiectele diverselor localități din România indiferent de partidul din care venea Primarul / ca exemplu nu uit că am mers de mână cu Primarul Emil Boc la Munchen ca să obținem organizarea la Cluj Napoca a Campionatului European de Baschet - și foarte bine am făcut!

Faptul că Dl Dragnea a preferat să piardă alegerile la Târgu Jiu doar din ambiția de a bloca prezența mea în campanie alături de candidatul PSD este o greșeală / dacă eu, care sunt deputat cu voturile oamenilor din Târgu Jiu , aș boicota activitatea Primarului doar pentru că este de la PNL aș face o mare greșeală!”, a scris Ponta pe Facebook.

De la Târgu Jiu, unde s-a dus la instalarea noului primar liberal, Victor Ponta lansează mesaje dure, la adresa lui Liviu Dragnea şi a noului cabinet. Este Guvernul Dragnea 2, spune fostul premier şi lider PSD, despre cabinetul Mihai Tudose. Mai mult, Victor Ponta se teme de efectele economice, în urma deciziilor luate de la partid, pentru Guvern.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri