Polițiștii au dat în 2016 cinci amenzi pe oră

Data actualizării: Data publicării:
politia rutiera

Şoferii din România nu sunt printre cei mai prudenţi. Se vede în numărul mare de accidente rutiere. E drept, de vină este şi infrastructura.

 

În primele zece luni ale anului, doar pe șoselele de mare viteză din România, au fost date peste 41.300 de amenzi. La un calcul simplu asta înseamnă mai mult de cinci amenzi pe oră. Valoarea totală a amenzilor se ridică la suma de 12.637.000 de lei.

Dar sancțiunile nu par să îi sperie pe șoferi. Din datele furnizate de Poliția Română, în primele zece luni, tot pe autostrăzi, s-au produs 169 de accidente rutiere, 54 dintre ele grave, în urma cărora 16 persoane și-au pierdut viața și 54 au fost rănite.

Cele mai dese probleme par să fie pe Autostrada Soarelui. La începutul lunii, acolo a avut loc cel mai grav accident produs vreodată pe o autostradă din România, un carambol în urma căruia patru persoane au murit și câteva zeci au fost rănite.

Polițiștii spun că cele mai frecvente greșeli pe care le fac șoferii sunt: nerespectarea vitezei legale, neasigurarea la schimbarea benzii de circulație, nepăstrarea distanței de siguranță în mers și neadaptarea vitezei la condițiile de drum.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri