Presa internaţională scrie din nou despre protestele din România

Data publicării:
proteste

Presa internaţională scrie din nou despre protestele din România. Jurnaliştii atrag atenţia că oamenii care ies, săptămână de săptămână, în stradă cred că măsurile adoptate de Parlament vor face mai greu de pedepsit corupţia la nivel înalt. Şi nu uită că sistemul judiciar încă se află sub monitorizarea Comisiei Europene.

Euronews scrie din nou despre protestele românilor faţă de reforma din justiţie. Social democraţii aflaţi la putere vor adoptarea în Parlament a unei legislaţii despre care criticii spun că pune sistemul judiciar sub control poltic, explică jurnaliştii postului paneuropean.

Euronews: „Românii protestează faţă de "reformele judiciare". Coaliţia la putere condusă de social-democraţi, care deţine majoritatea parlamentară, speră să treacă legislaţia despre care criticii spun că pune sistemul judiciar sub control politic.”

Agenţia France Presse relatează despre cei 16.000 de protestatari care au îndurat frigul în Bucureşti şi în alte oraşe. Oamenii contestă proiectul despre care cred că va pune piedici luptei împotriva corupţiei.

AFP: „ România: O nouă mobilizare contra reformei Justiţiei. Peste 10.000 de persoane au înfruntat frigul duminică seara în mai multe oraşe din România pentru a manifesta din nou contra unui proiect de reformă a justiţiei, care riscă - potrivit unor voci - să pună piedici lupte anticorupţie.”

Şi presa de peste Ocean a preluat ştirea: O nouă rundă de proteste în România faţă de proiectul unor legi mai indulgente în privinţa corupţiei, scrie Washington Post.

Washington Post, preluare AP: „România: Proteste reînnoite faţă de legi considerate slabe privind corupţia. O nouă rundă de proteste faţă de legislaţia despre care criticii spun că va face corupţia la nivel înalt mai greu de pedepsit.”

Şi Reuters transmite despre manifestaţii şi notează că ţara noastră este considerată printre cele mai corupte din Uniunea Europeană şi este sub monitorizarea specială a Bruxelles-ului.

Reuters: „Mii de români protestează faţă de planul de reformă judiciară. Transparency International clasează România printre cele mai corupte state ale Uniunii Europene, iar Bruxelles-ul ţine sistemul judiciar sub monitorizare specială.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri