Ambulanțele Capitalei fac într-un an de 15 ori distanţa de la Pământ la Lună

Data publicării:
ambulante if

Salvările care au făcut ocolul pămîntului de o sută de ori vor fi, în sfîrşit, trimise la fier vechi şi înlocuite cu unele nou-nouţe. Este promisiunea primarului Capitalei, care vrea să dea 8,5 milioane de euro pentru 100 de ambulanţe noi.

„Ca număr de kilometri parcurşi, ambulanţele Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov au parcurs, într-un an de zile, de 15 ori distanţa de la Pământ la Lună şi de 124 de ori înconjurul Pământului, pe la Ecuator”, spune Alis Grasu, director general al SABIF.

În garajul Serviciului de Ambulanţă, maşinile intră şi ies, aidoma pacienţilor de la camerele de gardă. Una are nevoie de segmenţi noi, alta de o caroserie nouă, de un sabot, de un cablu, de-o fişă, de un ambreiaj sau chiar de un motor întreg.

Motoarele sunt destul de vechi. O salvare parcurge si 400.000 de kilometri înainte să ajungă la reparaţii capitale, spune maistrul Sorin Tănăsescu.

Se strică frecvent, Se defectează frecvent. Am avut destul de multe rutiere. Au fost destul de multe ambulanţe lovite, care au trebuit să fie reparate. Pe CASCO, din fericire!”, spune Alis Grasu.

Din 2002 până acum, prin fruntea României au trecut trei preşedinţi şi 12 prim-miniştri. Prin garajul Ambulanţei Bucureşti - Ilfov au trecut însă doar piese de schimb şi meşteri nevoiţi să facă, din maşini vechi, salvări capabile să circule zi şi noapte, pe ger şi pe caniculă, 365 de zile pe an.

La garajul maistrului Sorin a ajuns o veste mare: primăria cumpără 100 de ambulanţe. Noi!

Suma totală pentru achiziţia celor 100 de ambulanţe este de 8, 5 milioane de euro”, a spus primarul general Gabriela Firea.

E ceva de... De necrezut aproape! Vreau să văd întâi minunea”, este reacția maistrului Tănăsescu.

În acest moment, locuitorii din Bucureşti şi Ilfov primesc asistenţă de la o instituţie care are maşini insuficiente şi un deficit de 784 de angajaţi.

Cel puţin 100 de posturi în primă instanţă. Vorbim de posturi în operativ. Posturi care vor fi de asistenţi şi ambulanţieri”, spune Alis Grasu.

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov are staţii în toate sectoarele şi în localităţile Bragadiru, Brăneşti, Buftea, Chitila, Măgurele, Otopeni, Pantelimon, Popeşti, Săftica, Snagov, Vidra şi Voluntari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri