Anchetă. Transfuziile la Spitalul „Filantropia" din Craiova, oprite

Data actualizării: Data publicării:
sange transfuzie

O anchetă a fost deschisă la Spitalul Municipal „Filantropia” din Craiova, după ce doi pacienți au murit și alți patru au ajuns la terapie intensivă, după ce li s-au făcut transfuzii de sânge. Chiar conducerea spitalului a sesizat Poliția. 

sange transfuzie

ACTUALIZARE 14.38: Transfuziile de sânge la Spitalul Municipal „Filantropia” din Craiova au fost sistate în cazul pacienţilor cu boli cronice, iar medicii solicită sânge pentru astfel de proceduri doar pentru urgenţe, relatează News.ro.

40 de pacienţi cu boli cronice internaţi în unitatea medicală nu vor mai primi deocamdată transfuzii, urmând să se facă solicitări la Centrul Regional de Transfuzii Sangvine Craiova doar pentru urgenţe.

„S-au sistat transfuziile de sânge pentru cazurile grave, se cere sânge doar pentru urgenţele majore. Este vorba despre pacienţi cronici, care primesc aceste transfuzii de sânge de ani de zile, care sunt echilibraţi, dar care le asigură în continuare o viaţă în parametri. Nu se întâmplă absolut nimic dacă nu primesc transfuzia astăzi, săptămâna viitoare sau peste o lună. Ceea ce reprezintă urgenţă onorăm în continuare toate comenzile”, a declarat Lorena Dijmărescu, directorul medical al Spitalului Municipal „Filantropia” Craiova.


 

Sâmbătă, 25 februarie, colegii de la Secţia 1 Poliţie au fost sesizaţi de reprezentanţii Spitalului Fialntropia din Craiova cu privire la faptul că, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă doi pacienţi au decedat în condiţii suspecte. Oamenii legii au întocmit în cauză un dosar de cercetare penală şi se efectuează, conform procedurii, investigaţii. Mai multe persoane, angajaţi ai unităţii medicale, urmează a fi audiate”, a precizat purtătoarea de cuvânt a IPJ Dolj.

Ministrul Sănătății a declarat că a fost anunțat sâmbătă de situația de la Spital și o echipă a Ministerului a fost trimisă acolo pentru a întocmi un raport. Florin Bodog spune că starea celor patru pacienți internați s-a ameliorat, iar o anchetă este în desfășurare. 

„Am fost anunţat sâmbătă dimineaţa, atât de către doamna director de la Sănătate Publică, cât şi de sefa inspecţiei şi o echipă a noastră a fost acolo şi sâmbătă şi duminică. Există un raport preliminar, e o anchetă în curs. Doi pacienţi au murit, iar alţi patru au fost internaţi pe secţia de Terapie Intensivă, însă starea lor s-a ameliorat. Acest raport preliminar a urmărit ce anume s-a întâmplat fără să stabilească nicio culpă. Este şi o anchetă a Poliţiei în curs”, a spus ministrul.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
bebe
Medici acuzaţi de moartea unui bebeluş
190813 Cros din 13
Cros pentru modernizarea secţia de pediatrie a Spitalului Filantropia din Craiova   
Partenerii noștri