Aparate medicale de peste 50.000 de euro, nefolosite din lipsă de spațiu

Data publicării:
targu jiu

Situaţie neobişnuită la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu. Două aparate medicale în valoare de peste 50.000 de euro sunt nefolosite de mai bine de un an, pentru că locul unde ar trebui să stea, în Secţia de Neurologie, este ocupat de birourile directorilor. Şefii instituţiei medicale spun că nu au cum să se mute de acolo, pentru că spaţiul pentru birouri este în renovare.

În urmă cu cinci ani, Consiliul Judeţean Gorj a accesat un proiect european în valoare de 14 milioane de lei pentru reabilitarea Policlinicii şi dotarea ambulatoriului cu aparatură nouă. Însă, pentru două dintre aparatele necesare la Neurologie, un electroencefalograf şi un electromielograf, nu a mai fost găsit loc.

Sunt depozitate în această cameră de aproape un an. Ele nu sunt utilizate de către medici, deoarece nu a fost amenajat un spaţiu izolat acustic, pentru ca analizele să poată fi făcute corespunzător

„În ultimul timp nu am putut să punem la dispoziţia Neurologiei un spaţiu adecvat, deoarece aveam birourile administrative, mutate în ambulatoriu,” explică Vasile Stănculete, şef Policlincă.

Nu doar că aparatele nu au un spaţiu unde să fie amplasate, dar nici specialişti nu există pentru a le folosi. Cei şase medici de la Neurologie nu au pregătirea necesară ca să utilizeze aparatura.

„Sunt cursuri respective pentru ecograf şi alte chestiuni. Sunt cursuri care se fac şi nu ne dau bani niciodată. Noi ne ducem, doctorii, pe banii noştri,” precizează Vasile Stănculete, şef Policlincă.

Pacienţii sunt revoltaţi pentru că acum sunt supuşi investigaţiilor medicale cu vechile aparate din spital.

Să le fi cumpărat când aveau şi specialişti, ştiau pentru ce le cumpără. Lucruri făcute fără cap,” spune un pacient.

Conducerea Spitalului Judeţean din Târgu Jiu spune că situaţia se va rezolva, cel mai probabil, până la finalul anului, atunci când birourile directorilor vor fi renovate si spatiile folosite acum de conducere vor rămâne pentru aparatura medicală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri