Bolile mâinilor murdare

Data actualizării: Data publicării:
spalat maini - getty

Una din bolile care se transmit pe cale digestivă este hepatita A, care este hepatita mâinilor murdare. O știm și, din păcate, nu sunt puține cazuri și la toate vârstele,” spune dr. Arian Marinescu, medic boli infectioase.

Iar lista afecțiunilor care poate fi transmisă prin intermediul mâinilor nespălate este lungă.

Toate bolile digestive se pot transmite în felul ăsta. Putem să vorbim și de bolile diareice. În momentul în care venim în contact cu o persoană care are o boală de tip digestiv, șansa să o avem și noi este foarte mare, daca nu ne spălăm. Putem vorbi de salmonela, de stafilococ,” explică medicul.

La acestea se mai pot adaugă și gripa sau bronșitele, indiferent de sezon. În plus, contează și cât de riguros folosim apa și săpunul.

E important și cum ne spălăm, că ar trebui să ne spălăm temeinic, de multe ori se întâmplă să folosim doar apa, să uităm de săpun, să facem lucrul ăsta doar pentru două secunde sau trei, ca să facem, e o operațiune pe care o facem să o bifăm,” adaugă specialistul.

În cazul în care nu există o sursă de apă la îndemână, sunt recomandate și soluțiile dezinfectante. Potrivit statisticilor, doar 84% dintre români se spală pe mâini după ce folosesc toaleta.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri