Bolnavi de inimă, tratați de diabetolog

Data actualizării: Data publicării:
instrument medici getty

La spitalul din Călăraşi, bolnavii de inimă sunt trataţi de medici care au cu totul alte specializări. Singurul cardiolog a demisionat în urmă cu mai mult de o lună, din cauza volumului foarte mare de muncă. Casa de Sănătate a deschis o anchetă după ce spitalul a cerut decontarea tratamentelor pentru 100 de bolnavi.

Bolnavii de inimă ajung la Călăraşi pe mâna unor medici care au alte specializări. Secţia de cardiologie funcţionează deşi a rămas fără specialist după ce singurul doctor şi-a dat demisia pe 1 aprilie din cauza volumului mult prea mare de lucru. Conducerea spitalului a găsit o soluţie de avarie: alţi şase medici preiau aceste cazuri.

Viorica Gheorghiţă, medic şef Unitatea de Primiri Urgenţe: „Ce ține de urgență e prima dată văzut de medicul de urgență, după aceea văzut de medicul internist care, în colaborare cu ceilalți și cu ATI, dacă este cazul, le internăm și la terapie intensivă, nu numai în cardio.”

Medicii din Călăraşi au internat 92 de cardiaci în ultima lună la spital. Dacă şefii spitalului spun că doctorii au respectat legea, mai marii din Sănătate au o altă opinie.

Maria Adela Năsturică, director medical și medic suplinitor cardiologie: Ce pot trata? De la insuficieță cardiacă, hipertensiune, tulburări de ritm, afecțiunile foarte grave se transferă la București dacă necesită transfer.”

Gabriana Guţu, directorul CJAS Călăraşi: „Casa a procedat la invalidarea acestor externări cu aproximație 210.000 lei. Spitalul are obligația să aibă medic de specialitate. Spitalul nu îndeplineşte această condiţie.”

Ministrul Sănătăţii a cerut Casei de Asigurări să trimită corpul de control pentru a rezolva situaţia.

Poate să facă Internistul de la ATI şi internări la secţia de cardiologie?

Florian Bodog, ministrul Sanatăţii: „Depinde de contractul cu Casa de Asigurări. Dacă nu mai au cardiolog, nu au cum să aibă secţie de cardiologie.”

Autorităţile locale vor să le ofere medicilor locuinţe de serviciu poate îi conving să se mute la Călăraşi.

Emil Muşat, reprezentant Consiliul Judeţean Călăraşi: „Am avut discuții cu cardiologi de la Oltenița, din Fetești, din orașele in jur, români sau indieni, încercăm să îi atragem în județul Calarasi.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri