Cel mai mare spital din Constanța: saloane pline de gândaci și băi mizere

Data publicării:
mizerie spital constanta captura

Saloane insalubre cu pereţi găuriţi, băi mizere şi mobilă veche de 20 de ani. Este tabloul dezolant de la cel mai mare spital din Constanţa. În aceste condiţii sunt trataţi pacienţii de la Neurologie. Cei care au rude internate în acest spital povestesc că pacienţii sunt cazaţi printre gândaci.

Pacienţii internaţi la Neurologie, la Spitalul Judeţean Constanţa trebuie să aibă un psihic puternic. Baia este un monument de mizerie: acolo unde trebuia să fie cada, este, în realitate, o groapă insalubră, plină de ţevi, bolovani şi pe alocuri gunoaie. Pacienţi sunt nevoiţi să se mulţumească doar cu apa de la chiuvetă.

Daniel Lovin îl însoţeşte pe bunicul lui care a făcut joi un atac cerebral şi este paralizat pe partea dreaptă. Tânărul a fost oripilat de condiţiile din spital.

„E sub orice critică! Sunt colegi de cameră care în timpul zilei îşi pun sticlele de plastic pe calorifer, le încălzesc şi seara se spală cu sticlele. Nu sunt condiţii, nu au duş, e doar un singur WC”, a spus Daniel Lovin.

Nici în saloane condiţiile nu sunt mai bune. Pereţii sunt găuriţi, iar mobilierul este vechi şi rupt.

„Colegii de cameră ai bunicului meu îmi povestesc că seara umblă gândacii pe ei”, a spus Daniel Lovin.

„E dezastru, mi-e ruşine de doamna doctor. Am venit cu mama, cu probleme. Gândaci sunt. Ceva de groază. Un geam aici e defect, vine curent”, a adăugat o altă femeie, ruda unei paciente.

În plus, rudele bolnavilor povestesc că sunt zile când în saloane sunt aduse paturi suplimentare, iar camerele sunt supraaglomerate.

Contactat telefonic, managerul spitalului a spus că lucrările pentru reabilitarea respectivei secţii tocmai trebuie să înceapă săptămâna viitoare.

Secţia de Neurologie are 75 de paturi, distribuite în 19 saloane. De la înfiinţarea spitalului în 1968, nu s-au făcut reparaţii capitale la Neurologie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri