Centru oncologic modernizat din donaţii

Data publicării:
centrul oncologic oradea

Bolnavii de cancer din nord-vestul ţării vor fi trataţi în condiţii mai bune, după ce ultimele două etaje ale Centrului Oncologic din Oradea au fost inaugurate. Investiţia de 600.000 de euro a venit din donaţii.

Centrul oncologic din Oradea are saloane cu dotări moderne, aparatură performantă, iar din saloanele pacienţilor nu lipseşte nimic.

Elena Moldoveanu, managerul Spitalului Municipal din Oradea: „S-au compartimentat etajele 3 şi 4 şi astfel s-au oferit în plus pentru centrul oncologic existent. 53 de paturi.”

Investiţia a fost de 600.000 de euro.

Nicoleta Serenciuc, asistenta-şefă a Secţiei de hematologie: „În primul rând, psihic ne ataşăm de pacienţi. Stau foarte mult, câte o lună la noi, şi de aceea trebuie să le asigurăm condiţiile acestea.”

La centru sunt trataţi bolnavi de cancer din Bihor şi alte trei judeţe. Numărul cazurilor în regiune a crescut cu 20% anul trecut.

Florin Maghiar, directorul medical al Spitalului Municipal din Oradea: „Am avut o creştere a numărului de cazuri oncologice pe radioterapie cu 1.060 de cazuri şi pe oncologie, şi vorbesc de cazuri noi pe an, cu 1.921 de cazuri.”

Centrul oncologic din Oradea a fost inaugurat în 2012, iar investiţia totală se ridică la 6,5 milioane de euro.

Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea: „Dacă până acum aceste finanţări erau asigurate, ba de Primăria Oradea, ba de minister sau din fonduri europene, este totuşi prima dată şi vreau să le mulţumesc celor din conducerea spitalului, când aceste finanţări sunt asigurate de spital.”

Finalizarea centrului oncologic din Oradea s-a făcut şi cu sprijinul clubului Rotary şi cel al Episcopiei romano-catolice şi greco-catolice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri