Copil mort, după ce a fost tratat de pneumonie cu sirop de tuse

Data actualizării: Data publicării:
mama bebelus mort

O familie din Timişoara le cere procurorilor să investigheze moartea bebeluşului lor de nouă luni, diagnosticat greşit de medicii celui mai mare spital de copii din vestul ţării. Părinţii au mers cu cel mic într-o noapte la spital pentru că avea febră. Doctorii i-au trimis acasă, spunând că are o banală răceală. În dimineaţa următoare, au revenit cu bebeluşul la urgenţe. Febra nu scădea şi se simţea din ce în ce mai rău. Câteva ore mai târziu, Darius a murit. Avea, de fapt, un diagnostic mult mai complicat.

S-a sfârșit viața mea, parcă”, spune Elena Bobaru, mama copilului.

La 11.30, medicii au declarat decesul. O malformaţie a inimii descoperită abia după autopsie a pecetluit soarta copilului. „Persistenţa de canal arterial” a zădărnicit manevrele de resuscitare.

La guriță i-au pus mască și tot venea câte un medic, venea câte un medic acolo, erau undeva la 15, poate mai mulți. M-am dus drept la el și l-am văzut, era tot umflat, tot...”, spune mama copilului.

Totul a pornit cu un banal episod de febră. Era noaptea târziu, aşa că părinții şi-au dus copilul la consult la Louis Ţurcanu, cel mai mare spital de pediatrie din vestul țării. Medicii de la camera de gardă l-au consultat, i-au prescris mai multe siropuri pentru răceală și i-au spus familiei să nu-și facă griji.

I-au făcut analizele și au spus că are puțin roșu în gât. Pe urmă ne-a dat rețeta a spus că venim acasă. Soțul a plecat noaptea să ia toate siropurile ca să ajutăm copilul să fie bine”, povestește Elena Bobaru.

Şase ore mai târziu, au ajuns din nou cu copilul la spital. Micuţul vomita şi se umpluse de pete.

Seara mi-a spus că are numai roșu în gât și ce mi-a dat rețeta. Dimineața aud că a avut un virus puternic și mi-au fost oprite și rețeta și analizele. Că a avut un virus puternic și nu a putut să facă față la tratamentul care i l-a dat”, spune Costel Bobaru, tatăl copilului.

Pe lângă malformația cardiacă, autopsia a scos la iveală și o complicație a unei pneumonii bilaterale. Netratată la timp, boala a dat în septicemie. Părinţii spun că nu înţeleg de ce, dacă fiul lor era atât de grav bolnav, nu a fost internat în noaptea în care au ajuns cu el la urgenţe.

Reprezentanții spitalului au început şi ei propria anchetă.

În acest tragic caz spitalul a început demersurile legate de informarea comisiilor de etică și disciplină legat de evenimentul nefast și dacă cumva s-au produs unele nereguli în acțiunea colegilor noștrii și în activitatea medicală. Vom sesiza la rândul nostru organele dacă vom descoperi ceva”, spune Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Louis Ţurcanu.

Familia Bobaru e hotărâtă să depună o plângere și la Colegiul Medicilor din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri