Dacă nu bem suficientă apă, corpul va îmbătrâni mai repede

Data actualizării: Data publicării:
barbat bea apa

Cantitatea de apă pe care o bem în fiecare zi este esenţială pentru buna funcţionare a organismului. Nu doar vara trebuie să ne hidratăm suficient, ci şi iarnă. Fără apă, corpul nostru nu mai realizează eficient reacţiile metabolice şi astfel nu mai elimină toxinele. Nu toate lichidele însă ne hidratează.

Dacă nu bem suficientă apă, corpul va îmbătrâni mai repede, atrag atenţia medicii. Atenţie, însă, nu toate lichidele hidratează!

Lichidul pe care l-am ingerat trebuie să îmi penetreze în interiorul celulei, iar această penetrare se face pe mici orificii microscopice care se numesc pori. Forma acestor pori este de tip hexagonal. Ideea e că niciodată moleculele de apă nu trec singure. O moleculă de apă are formă de piramidă triunghiulară cu vârf ascuţit şi piramidele de apă stau unite unele de altele în pachete de câte 4-6-12”, afirmă Ioan Nedelcu, medic primar dermatolog.

Pentru ca apa să penetreze porii celulei este nevoie de anumite condiţii.

Se pare că aceste structuri de moleculă de apă realizează hexagonul cu piramidă adecvată ca suprafaţă şi formă pentru a pătrunde prin pori. Atunci când avem o apă cu un ph de 7.8”, adaugă Ioan Nedelcu, medic primar dermatolog.

Astfel, încercaţi să citiţi eticheta atunci când alegeţi un tip de apă de pe raftul magazinelor. Atenţie şi la alte băuturi.

Nu toate băuturile ne hidratează. Poate că vi s-a întâmplat să beţi un aşa zis suc răcoritor şi să vi se facă sete. Pentru că nu hidratează pentru că moleculele nu au dispoziţia adecvată”, adaugă Ioan Nedelcu, medic primar dermatolog.

Nu acelaşi lucru este valabil însă pentru sucurile naturale. Medicii recomandă că aproximativ 300 de ml din cantitatea zilnică de lichide să provină din fructe proaspăt stoarse.

(Sursă: Digi24)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri