Gâtul înțepenit, „boala aerului condiționat”

Data actualizării: Data publicării:
aer condit

Vara, specialiștii recomandă folosirea aerului condiționat, cu respectarea unor reguli. Temperatura din interior trebuie să fie doar cu 10 grade mai mică fața de cea de exterior. În caz contrar, pot apărea probleme la nivelul mușchilor și articulațiilor.

„Corpul în timpul asta începe să reacţioneze. Și el luptă şi luptă şi luptă începând să creadă că aceea e temperatura corectă prin simplul fapt că nu stăm tot timpul în acelaşi loc, ieşim de la rece la mai cald şi tot aşa, muşchiul nu mai înţelege acest lucru şi ajunge la un moment dat pompând tot timpul să menţină aceeaşi temperatură, el riscă să rămână contractat”, spune Razvan Bogăţeanu, fizioterapeut.

De aceea, dacă simptomele nu cedează în două-trei zile, cel mai bine ar fi să vă programați la un fizioterapeut.

„Ce trebuie să facem noi? Să redăm elasticitatea musculaturii, asta înseamnă să încălzim zona şi să detensionăm zona. Lucrăm pe zona superioară a spatelui, unde se contractă de obicei musculatura pe trapez. Tot ce înseamnă musculatură în zona coloanei”, spune Răzvan Bogăţeanu, fizioterapeut.

Pentru o recuperare rapidă, recomandate sunt şi duşurile alternative. De asemenea, este bine sa evitaţi băuturile care au o temperatură mai scăzută de 4 grade celsius. În acest fel puteţi preveni apariţia altor probleme de sănătate.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri