Grevă de avertisment în Sănătate

Data actualizării: Data publicării:
Birmingham Hospital Conducts Kidney Transplant
BIRMINGHAM, UNITED KINGDOM - JUNE 09: Consultant Surgeon Andrew Ready and his team conducts] a live donor kidney transplant at The Queen Elizabeth Hospital Birmingham on June 9, 2006, in Birmingham, England. Kidney failure patient Carol Playfair was given the chance of life when her sister Tracey Playfair offered one of her own perfect kidneys to help save the life of Carol. The operation at The QE Hospital, part of The University Hospital's Trust was one of 1500 live donor transplants carried out in the United Kingdon every year. Despite the introduction of Donor Cards, there are still too few kidneys available to help all those who require a transplant, thereby producing a waiting list and the only chance of survival is by live donor. (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)

Grevă de avertisment, miercuri, în sistemul sanitar. Timp de două ore, în intervalul 8.00-10.00, se vor asigura doar urgenţele în spitale. Asta ar putea genera haos în spitale pentru că în acest interval se fac vizitele și raportul de gardă.

ACTUALIZARE: Două treimi din angajații spitalelor nu lucrează, miercuri, între 08.00 și 10.00 dimineața. De asemenea, la Spitalul Floreasca nu se fac internări decât în situații de urgență.

Sindicaliștii au precizat că au strâns 86.700 de semnături, mult peste cele 50.000 necesare, pentru a intra în grevă generală.


 

Medicii vor să tragă astfel încă un semnal de alarmă cu privire la situaţia salarizării din sistem. Dacă revendicările nu vor fi soluţionate, pe 31 octombrie se va face grevă generală.

Sindicaliștii din Sănătate solicită autorităților statului:

  • emiterea de urgență a modificărilor Ordinului Ministrului Sănătății 870/2004, în vederea corelării cu OUG 20/2016
  • identificarea soluțiilor reale de motivare a medicilor care urmează să acopere normele de muncă vacante, generate de vidul de specialiști pe diverse specialități medicale, chirurgicale sau de urgență,
  • crearea unui cadru legal pentru admiterea în învățământul superior a asistenților medicali cu studii medii și vechime în specialitate, în vederea parcurgerii unor programe de formare unice, la nivel național și, totodată, pentru respectarea standardelor și curriculelor europene de formare a personalului medical cu studii superioare,
  • o salarizare unitară a personalului medical, în orice sector de activitate în care se asigură act medical,
  • o salarizare corespunzătoare a personalului TESA și a funcționarilor publici din cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică, în concordanță cu salarizarea din sectorul de activitate Sănătate

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri