Imagini neverosimile filmate la Spitalul Universitar

Data publicării:
universitar

Chinuit de dureri, un bărbat se târăşte pe holurile unităţii medicale, în încercarea de a ajunge să fie consultat de un doctor. Rudele cer disperate ajutorul cadrelor medicale, însă fără succes. Conducerea spitalului a deschis o anchetă, dar spune că bărbatul nu a respectat protocolul medical. Mai exact, nu s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe.

-  Ăsta e spitalul românesc. Uite! Filmăm şi trimitem la televiziune. Ne-a adus până în faţa liftului şi ne-a zis: „Aşteptaţi aici!”

- Liftiera nu a vrut?

- Ambulanţa a venit după 3 ore jumătate.

- Salvarea?

- Da.

- Liftiera nu a vrut să vă ia?

- Nu. Dar nu poate dânsul să stea pe scaun! Masă din aia... cum naiba îi zice! Şi mi-a luat-o înapoi!

- Cum să o ia? Cine a luat-o?

- Domnii de aici!

- Brancardierii?

- Eu am fost, mamă!

- Păi şi liftiera nu a vrut să vă ia? Nu vreţi să îl luaţi?

- Eu vreau să îl iau! Dar nu poate domnul să stea pe scaun.

- Aduceţi-i un căruţ din ăla!

- Nu vrea nimeni să vină!

Domnul acela care n-a vrut să-l primească este doctor în acest spital? Este doctor? Este doctor? Face parte din sistemul sanitar?”, se aude indignată vocea unui martor la întreaga scenă.

Imaginile au fost filmate în Spitalul Universitar luni după-amiază şi postate pe internet. Bărbatul respectiv se plângea că, din cauza durerilor de spate, nu poate sta pe scaunele de pe hol.

Reprezentanţii Spitalului Universitar spun, într-un comunicat de presă, că la momentul filmării, bărbatul nu fusese consultat încă de un medic.

Reacţia Spitalului Universitar

Este regretabil faptul că persoana în cauză nu s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe, alegând, împreună cu aparţinătorii domniei sale, să solicite consult medical direct pe una din secţiile spitalului. Pacientul este internat în spital, fiind supus mai multor investigaţii medicale pentru alegerea celei mai bune conduite terapeutice. (...) Considerăm incidentul nereprezentativ pentru practica Spitalului Universitar şi vom continua implementarea măsurilor de gestionare optimă a circuitelor atât pentru pacienţi, cât şi pentru aparţinători”.

Totuşi, unitatea medicală a început o anchetă în acest caz şi se iau în calcul chiar măsuri drastice.

Angajaţii spitalului implicaţi în acest incident vor fi audiaţi de comisia de disciplină, pentru că nu au raportat şi conducerii unităţii spitaliceşti întreaga situaţie. De asemenea, va fi analizată şi firma de pază şi se ia în calcul chiar rezilierea contractului.

Reprezentanţii Spitalului Universitar spun că, până acum, n-au primit nicio reclamaţie legată de acest incident.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri