Managerul Spitalului Colentina și-a dat demisia. Reacția medicului Gobej

Data actualizării: Data publicării:
colentina

Gestul lui Silvi Ifrim vine în urma demisiei neurochirurgilor Ionuț Gobej și Dorin Bică.

Anunțul a fost făcut de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

A spus că s-a ajuns la situații tensionate și preferă să se retragă. I-am acceptat demisia de onoare. A muncit peste 30 de ani la Spitalul Colentina, a avut intenții bune”, a spus primarul general.

Gabriela Firea a adăugat că în spitale nu se fac numiri politice și că știrile publicate în ultimele zile în presă sunt intoxicări.

Firea urmează să anunțe mâine cine va asigura interimatul în funcția de manager la Colentina, până când postul va fi ocupat prin concurs.

Pe de altă parte, medicul Ionuț Gobej a declarat că nu revine asupra demisiei sale, nici în urma deciziei luate de Silvi Ifrim.

E o decizie personală, de onoare. Niciun om care-și dă demisia nu poate să revina asupra deciziei”, a spus el.

Totuși, medicul a spus că, dacă i se va permite, va reveni în spital.

Azi am avut consultații, de dimineață, cu pacienții mei, și au fost preluați de colegii mei care au rămas în funcții, cu promisiunea că, dacă mi se va permite, voi putea veni în spital să ajut, fără a renunța la demisie”, a spus medicul.

Un contract de voluntariat aș accepta pentru acest spital, nu mai mult”, a adăugat el.

Cei doi medici au demisionat motivând că nu-și mai pot face treaba din cauză că lipsesc consumabile și medicamente și că zeci de pacienți cu probleme grave nu au putut fi operați.

Am ajuns în situaţia de a refuza peste 60 de pacienţi cu tumori cerebrale complexe în condiţiile în care în anul 2017 era prevăzut să operăm peste 600. Aceşti pacienţi au fost refuzaţi din cauza lipsei şi a pierderii de personal, programului operator restricţionat şi a lipsei de consumabile şi medicamente. Standardul de calitate oferit pacienţilor ce au fost operaţi a avut de suferit. La aceste probleme se adaugă hărţuirea permanentă a personalului medical din secţiile de neurochirugie şi ATI”, a scris Ionuț Gobej în demisia sa.

Conducerea Spitalului Colentina a reacționat, în urma acestei scrisori, printr-un în care își exprima „totala surprindere” față de declarațiile medicilor. Mai mult, dădea vina chiar pe medici pentru lipsa de materiale consumabile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri