Medicii de la Lehliu, lăudați pentru intervenția în cazul accidentului de pe A2

Data publicării:
accident

Doi medici şi câţiva asisitenţi au transformat, sâmbătă, un mic spital din Lehliu într-un adevărat centru medical de urgenţă. 14 răniţi grav, în accidentul în lanţ de pe A2, au ajuns aici, iar cadrele medicale au făcut totul pentru ei, cu toate că spitalul nu este pregătit pentru urgenţe majore, iar cameră de gardă are doar două paturi.

A fost o luptă contracronometru la Spitalul din Lehliu. Rând pe rând, începând cu ora 9, ambulanţele SMURD aduceau oameni răniţi în accidentul de pe autostradă. Toţi angajaţii spitalului au venit să dea o mână de ajutor. Marius Graure, medic chirurg la spitalul din Lehliu, era de gardă sâmbătă dimineaţa. Face aproape zilnic naveta de la Bucureşti, la Lehliu.

Marius Graure, medic chirurg Spitalul Orășenesc Lehliu: „Copleșitoare... au fost 14 pacienți care practic veneau la 5-6 minute, toți trebuiau evaluați respirator, cardiocirculator, cu multiple traume, a fost o nebunie întreagă. A trebuit să îi stabilizăm pe toți, cam asta face spitalul Lehliu. Stabilizează, vezi ce ține de tine, ce poți să rezolvi tu aici.”

Cot la cot cu medicul chirug a muncit fără oprire şi doamna Viorica Ganea, medic internist la Spitalul din Lehliu. De 35 de ani lucrează aici, dar spune că niciodată nu a văzut o astfel de mobilizare în oraş.

Viorica Ganea, medic internist la Spitalul Orășenesc Lehliu: „Eu am făcut evaluarea cardiovasculară, așa un mic prim consult de interne. M-am dus să văd starea pacienților pentru că medicul chirurg era foarte plin, începuseră cazurile sângerânde, cu fracturi mai importante și m-am dus pe secție, le-am făcut o reevaluare, un recensământ că nimeni nu îi mai întreba cum îi cheamă, de unde sunt, CNP-uri.”

Au fost chemaţi să dea o mână de ajutor, inclusiv doi medic voluntari de la spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti, între care chiar soţia managerului unităţii din Lehliu.

Eforturile supraomeneşti ale medicilor au fost foarte apreciate, atât de rudelele victimelor, cât şi de conducerea spitalului.

Pacient: O mobilizare nemaipomenită, au fost extraordinari. Felicitări pentru toată organizarea pe care au făcut-o.”

Mihaela Dumitrescu, director medical: „Colegii mei s-au descurcat formidabil. M-am întâlnit cu domnul Graure Marius care a fost un erou și a gestionat situația cu mijloace puține.”

Lucica Voicu, asistent șef chirurgie: „Erau foarte mulți pacienți și nu știai căruia să îi acorzi primul ajutor. Toată lumea s-a descurcat perfect.”

Vasile Dinga, managerul Spitalului Orășenesc Lehliu: „Este un spital orășenesc și vreau să accentuez: orășenesc și nu de urgență orășenesc.”

Deşi la spitalul din Lehliu au ajuns oameni răniţi grav, datorită medicilor de aici ei au putut fi transferaţi către Bucureşti în siguranţă, în cel mai scurt timp.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri