Noi decese din cauza rujeolei

Data actualizării: Data publicării:
Cancer Treatment Center Offers Hope For Afflicted
Foto: Guliver / GettyImages

Încă o persoană a murit în ultima săptămână din cauza rujeolei, iar în cazul alteia se fac verificări. Mai mult, numărul persoanelor cu rujeolă a crescut cu peste 150.

Una dintre victime este din județul Caraș-Severin, iar în cazul celei de-a doua persoană în acest moment se fac investigații pentru a stabili dacă decesul a fost provocat de această boală. 

Săptămâna aceasta au apărut 154 de cazuri noi de rujeolă, dintre care 88 sunt în Caraș-Severin. De altfel, județul Timiș, Caraș-Severin și Arad a existat un număr foarte mare de cazuri. 

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România până la data de 20.01.2017 este 2319, dintre care 14 decese (5 în județul Arad, 3 în județul Timiș, 3 în județul Dolj, 2 în județuș Caraș Severin și 1 în București). Cele mai multe victime ale bolii sunt copii, majoritatea nevaccinați. 

În total s-au înregistrat cazuri de rujeolă în 34 de județe. Lista poate fi consultată AICI.

Ministerul Sănătății a făcut apel la părinţi să respecte calendarul de vaccinare ROR (rujeolă, oreion, rubeolă, n.r.) pentru sănătatea copiilor și a demarat o campanie de vaccinare. De asemenea, Ministerul a subliniat că există suficiente doze de vaccin pentru toţi copiii care au nevoie de imunizare.

În zonele afectate, Institutul Naţional de Sănătate Publică recomandă vaccinarea copiilor la vârsta de şapte luni cu refacerea vaccinului la vârsta de un an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri