O șansă în plus pentru bebelușii născuți prematur

Data publicării:
bebelus

O şansă în plus la viaţă pentru bebeluşii născuţi prematur şi nu numai. Secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca a primit, drept donaţie, zece staţii de monitorizare ultraperformante, care înregistrează funcţiile vitale ale pacienţilor. Aparatele sunt conectate la o staţie centrală, iar în cazul unei probleme se porneşte imediat alarma. Astfel, specialiştii pot interveni în câteva secunde.

Cu ajutorul senzorilor montaţi pe corpul nou-născuţilor, aparatele monitorizează funcţii precum ritmul cardiac, temperatura sau respiraţia.

Avantajele sunt mari, ţinând cont că la secţia de Neonatologie din Cluj se tratează cele mai dificile cazuri din regiune. În plus, secţia funcţionează cu doar 40% din personalul necesar.

Asta înseamnă că deşi ar trebui să fie o asistentă la un nou-născut internat pe secţia ATI, momentan o asistentă are grijă de 5 sau 6 pacienţi.

Staţiile de monitorizare, o donaţie făcută de mai mulţi oameni de afaceri din Cluj-Napoca, au costat 50.000 de euro. Anual, de noua dotare vor beneficia aproximativ 400 de nou-născuţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri