Pană de curent la Spitalul Colentina. Doi pacienți, resuscitați manual

Data actualizării: Data publicării:
spitalul colentina

A fost pană de curent, marți, timp de aproximativ o oră la Spitalul Colentina. Doi pacienți au fost resuscitați manual și acum sunt în afara oricărui pericol.

 „De la ora 11.32 s-a întrerupt curentul. Au fost scurte încercări de intrare în funcțiune a generatorului, care n-a funcționat. Noi eram cu două intervenții neurochirurgicale în sală. Din fericire, aparatele au funcționat pe baza acumulatorilor, iar în secția de terapie intensivă aveam cinci pacienți ventilați mecanic. Trei ventilatoare au funcționat pe acumulatori, două nu ne-au funcționat. A trebuit să-i ventilăm (pe cei doi pacienți, n.r.) mecanic, la balon”, a declarat la Digi24 Lelia Iliescu, șef secție ATI la Spitalul Colentina.

Starea pacienților este „foarte bună, nu au avut de suferit nicio secundă”, a adăugat Lelia Iliescu.

Reprezentanţii E-Distribuţie Muntenia au precizat pentru News.ro că alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă la ora 11.35, în urma unei avarii pe un cablu de medie tensiune din zona bulevardului Ştefan cel Mare din Capitală.

Potrivit sursei citate, echipele E-Distribuţie Muntenia au intervenit şi au restabilit alimentarea integrală cu energie electrică la ora 12.22, inclusiv pentru Spitalul Colentina.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri