Poezii vândute pentru dotarea unui spital

Data publicării:
carte

Un tânăr din Cluj-Napoca donează bani din vânzarea primului său volum de literatură secţiei de spital din oraş pentru îngrijirea pacienţilor cu arsuri grave. Informatician de meserie, el s-a alăturat unei campanii pornite de o organizaţie de binefacere, care strânge bani pentru aparatură medicală.

Informaticianul-poet şi-a lansat primul volum de poezii dar a vrut mai mult să facă bine, decât profit. Aşa că nu a stat pe gânduri când a aflat că se strâng fonduri pentru dotarea secţiei de la Cluj-Napoca ce îngrijeşte pacienţi cu arsuri grave.

Tudor Pogăcean, scriitor: “Tragedia din Colectiv a avut un impact destul de puternic, ne-a făcut să fim mai atenţi la ce se întâmplă în spitalele noastre.”

Cei care au cumpărat cartea clujeanului au făcut şi o donaţie minimă de 15 lei, iar tânărul a adunat într-o lună aproape 1.000 de euro. Banii vor ajunge la Frăţia Bărboşilor, o organizaţie de binefacere de la Cluj-Napoca.

Cornel Hoza, preşedintele Beard Brothers: „Targetul nostru a fost de 30.000 de euro. În momentul de faţă avem strânşi 28.240 de euro. E vorba de un aparat care decupează pielea şi care o întinde.”

Andrei Rozsos, membru Beard Brothers: „La secția de arşi se fac de un an jumătate cereri să se cumpere aparatură şi încă sunt în stand by că nu sunt fonduri sau alte motive.”

Petru Şuşcă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Cluj: „Este o campanie binevenită. În secţia de chirurgie plastică este un compartiment de cinci paturi pentru arşi, doar de cinci paturi din păcate.”

Frăţia Bărboşilor va organiza până la sfârşitul anului încă două evenimente la care speră să strângă banii de care mai au nevoie pentru cumpărarea aparatelor medicale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri