Primăria cere Guvernului un teren pentru cel mai mare spital din Capitală

Data actualizării: Data publicării:
NHS Healthcare Organisation Looks To The Future
Foto: Guliver / GettyImages

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vrea să demareze procedurile pentru construirea unui spital metropolitan, în zona de nord a Bucureştiului. Proiectul se află pe ordinea de zi a şedinţei de azi de la Primăria Capitalei.

Initiațiva pe care doresc s-o prezint cetățenilor, demararea procedurilor incipiente pentru construirea unui spital metropolitan pentru București și zona limitrofă. Avem 19 spitale, dar multe dintre secțiile lor sunt supraaglomerate. De asemenea, e nevoie de alte secții clinice noi. Am identificat o suprafață de teren pe care dorim s-o cerem de la Guvern, nu e folosită acum”, a spus Gabriela Firea.

Este vorba despre un teren din zona Pipera, în nordul Bucureștiului.

Potrivit proiectului de hotărâre al Consiliului General al Municipiului București, „pentru realizarea Spitalului Metropolitan este necesară achiziţionarea unui teren pentru amplasament. (...) Pentru realizarea acestui obiectiv s-a identificat ca posibil amplasament un imobil situat în Şoseaua Pipera nr. 63-65, sector 2, Bucureşti”.

Imobilul are o suprafaţă de 46.824 de metri pătraţi.

Municipalitatea precizează că spitalul va avea 2.000 de paturi şi va fi realizat de la zero.

Noul spital metropolitan va avea în vedere realizarea de secții pentru care în București există deficit de paturi, respectiv: oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensivă, recuperare medicală, mari arși, etc., generând foarte multe locuri de muncă noi, estimate la câteva mii”, se mai arată în document.

De ce acel teren? Am realizat o analiză cu medici, specialiști, cu colegii care ne sprijină de la Direcția de patrimoniu și au considerat potrivită această locație din nordul Bucureștiului”, a spus Gabriela Firea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri