Revoltă la spitalul Obregia. Acuzații grave la adresa managerului

Data actualizării: Data publicării:
spital obregia

Acuzaţii grave la Spitalul de Psihiatrie Alexandru Obregia din Capitală. 33 de medici şi asistenţi acuză conducerea instituţiei de comportament agresiv şi management defectuos. Conform directorului medical, spitalul este blocat, nu poate face plăţi, iar dacă situaţia continuă, pacienţii riscă să rămână fără terapii. În replică, managerul spune că unii dintre acuzatori au făcut experimente pe pacienţi, fără acordul lor. Acuzele au ajuns şi la urechea Administraţiei Spitalelor, care, după ce a făcut verificări, a anunţat că nu mai are nevoie de serviciile managerului.

Sătui de înjurături şi umilinţe, 33 de angajaţi ai Spitalului Alexandru Obregia din Bucureşti, inclusiv conferenţiari, profesori şi doctori, o acuză pe managerul Monica Boer că prin comportamentul său dictatorial a adus spitalul în colaps.

Are un comportament extrem de autoritar şi abuziv. S-a ajuns chiar să se ţipe la aceşti membri, să se ridice tonul, să fie intimidaţi. Spitalul este blocat. Noi suntem blocaţi de o lună”, spune Adela Ciobanu, directorul medical al spitalului.

Adela Ciobanu mai spune că spitalul nu poate face plăţi către furnizori, iar pacienţii sunt trataţi în continuare doar pentru că mai există, încă, o rezervă de medicamente. Spitalul ar fi cumpărat produse la preţuri mai mari decât cele existente pe piaţă. Ca să nu fie ea cea care semnează contractele, managerul ar fi încredinţat atribuţiile directorului medical. Acesta a refuzat şi a sesizat primăria Capitalei.

Atunci când dai o atribuţie, ca manager, unui alt coleg, ar trebui eu, subsemnata, care preiau atribuţia aceasta, să am un act adiţional la contractul de administrare. Acest bun de plată îi revine managerului”, spune Adela Ciobanu.

Jurnaliştii Digi 24 au încercat să obţină reacţia managerului.

Printr-un comunicat parafat atât cu antetul spitalului, cât şi cu cel al Consiliului General al Municipiului Bucureşti, medicul a transmis că mulţi dintre contestatarii săi „au fost atraşi într-o cursă şi manipulaţi de către persoane care au doar interese pur personale, de a prelua conducerea acestui spital.”

În plus, managerul spune că unul dintre contestatarii săi, medic psihiatru, ar fi făcut experimente pe pacienţi, fără acordul acestora.

Eu am avut două studii clinice, din care unul cu patru pacienţi, iar medicaţia era una care este de zece ani pe piaţa mondială şi românească”, spune, pe de altă parte, spune Prof. Dr. Mirela Manea, medic şef Secţia Clinică IV Psihiatrie, Spitalul Al.Obregia.

După sesizarea medicilor, la spital a ajuns şi corpul de Control al primarului, care a făcut propria ancheta şi a decis ca „mandatul de manager al Dr. Monica Boer să nu mai fie prelungit după 31.03.2017”.

Medicii contestatari nu sunt însă mulţumiţi de măsură şi vor să o dea în judecată pe Monica Boer.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri