Riscurile diferențelor mari de temperatură dintre interior și exterior

Data publicării:
medic pacient

Diferenţele mari de temperatura dintre interior şi exterior pot duce la o inflamare a bronhiilor. Astfel ne putem confruntă cu bronșitele acute, care pot apărea şi din cauza răcelilor netratate corect.

Schimbările bruşte de temperatura din ultimul timp îşi pun amprenta asupra aparatului nostru respirator. În această perioadă, numărul bronșitelor acute creşte. Aşa că atenţie la următoarele simptome:

Tuse, uneori seacă, ulterior productivă, care poate să fie cu secreţii albicioase, noi le numim secreţii mucoase şi care ulterior se pot colora în diferite nuanţe: galben, galben verzui. Aceea denotă o infecţie importantă, o purulentă, trebuie idenfiticat focarul respectiv şi tratat din punct de vedere al medicului specialist ”, spune Roxana Maria Nemeş, medic primar pneumolog.

Dacă după o săptămâna, o răceală banală continuă cu astfel de simptome este necesară vizita la medic, pentru tratament de specialitate. Mult mai grave sunt însă bronșitele cronice al căror simptom principal este tusea matinală.

În populaţia peste 40 de ani este extrem de evidentă, cam 1 din 10 români poate să aibă o astfel de formă de bronşită cronică, se manifestă prin tuşe şi expectoratie minimum 3 luni pe an, 2 ani consecutiv, cam această este definiţia”, spune Florin Mihălţan, medic primar pneumolog.

Spre deosebire de bronșitele acute, cele cronice au că factori declanşatori fumul de ţigară şi poluarea, spun medicii.

Se dau tratamente simptomatice care să uşureze expectoraţia, să diminue tusea, tratamente care sunt împotriva inflamaţiei bronsice, o serie de antiinflmatoare şi în unele cazuri când există şi o reducere de respiraţie şi gâfâială se asociază şi o serie de sprayuri care dilată bronhiile şi permit o uşurare a gâfâielii pacientului”, afirmă Florin Mihălţan, medic primar pneumolog.

Netratate, bronșitele cronice duc la pierderea capacităţii pulmonare, spun medicii. Pacienţii resimt acest lucru mai ales atunci când fac efort.

(Sursa: Digi24)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri