Rujeola face noi victime. Două decese într-o săptămână

Data actualizării: Data publicării:
cercetator laborator vaccin1 - GettyImages - 24 iulie 2015

Încă două decese din cauza rujeolei, ceea ce înseamnă că în ultimul an acest virus a fost fatal în 13 cazuri. Este epidemie de rujeolă în România, iar ca măsură preventivă, Ministerul Sănătăţii a recomandat ca administrarea vaccinului ROR să se facă mai devreme cu o lună.

<> on February 26, 2015 in Berlin, Germany.
Foto: Guliver / GettyImages

Cele două noi decese au fost înregistrate în județele Caraș-Severin și Dolj. Dintre cele 13 decese înregistrate în ultimul an, cinci au fost în județul Arad, câte trei în Timiș și Dolj și câte un deces în Caraș Severin și în București.

Mai există și un al 14 deces care ar putea fi cauzat de rujeolă, dar Institutul Național de Sănătate Publică nu au confirmat încă acest lucru. Este vorba despre o persoană din județul Timiș.

În ultimul an au fost înregistrate 2165 cazuri de rujeolă în România. Cele mai multe sunt în județele Caraș Severin, Timiș, Mureș și Dolj.

Aceasta, în condițiile în care în 2015 au fost înregistrate doar șapte cazuri în toată țara.

Cei mai afectați sunt copiii cu vârste între 1 și 4 ani, urmați de cei mai mici de un an.

Numărul în creștere al cazurilor de rujeolă a provocat probleme și în spitale, nu doar in cauza numărului mare de internări. La spitalul din Caracal, rujeola a fost declarată infecție nosocomială, după ce un copil nevaccinat a răspândit rujeola în instituție și alţi 12 copii internaţi acolo au luat virusul.

În ultimii ani, mișcarea antivaccin a luat amploare și în România, țară care ocupă primele locuri în Europa la numărul de cazuri de tuberculoză, rubeolă și hepatita B. Rata vaccinării la copii a scăzut drastic, cu 20 de procente sub nivelul de siguranță al Organizației Mondiale a Sănătății.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri