Spitalul în care gândacii dorm în pat cu copiii

Data publicării:
spital paturi urate

Imagini cumplite vin de la spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ, acolo unde părinţii au suprins gândaci care mişună în paturile bebeluşilor. Explicaţia şefilor din spital: unitatea medicală este în renovare.

„Caloriferul, oribil. Pe jos colcăie gândacii. Şi mobilierul în care se presupune că ar trebui să punem mâncare”, spune părintele unui copil internat în spital.

Părinţii se plâng că în toate saloanele de la pediatrie e plin de gândaci. O mamă a surprins gândaci chiar şi în patul copilului ei.

„Uite ce condiţii sunt pe aici. Gândacii se urcă pe pereți prin saloane. Aţi văzut? Am văzut că s-a urcat aseară. Am omorât vreo trei gândaci pe jos, dar se urcă pe pereţi”, spune mama unui copil.

Mi-e frică, trag patul noaptea de lângă perete de frică că o să mai apară şi să nu mă trezesc cu ei în pat”, spune o altă mămică.

Mai ales pentru bebeluşi de câteva luni e periculos. Mulţi microbi, vii cu o boală şi te duci cu zece acasă”, adaugă mama altui copil.

Conducerea spitalului are o explicaţie surprinzătoare: spitalul este în renovare.

Într-adevăr, avem o problemă în Piediatrie la ora actuală cu gândacii datorită faptului că lucrăm la structură, la tot ce înseamnă Pediatrie, într-un proiect de reparaţie capitală. Am intrat într-o zonă adiacentă zonei în care au fost sesizaţi aceşti gândaci pentru dezisecţie, ceea ce noi numim organizaţional bucătăria dietetică pentru copii şi, probabil, acolo este sursa care a generat apariţia acestor gândaci”, spune Liviu Negelschi, managerul spitalului.

Odată cu înlocuirea instalaţiei sanitare bineînteles că şi aceşti mici duşmani ai noștri, dezagreabili de altfel, s-au mai răspândit prin saloane”, spune Suzana Constantinescu, şefa Secţiei de Pediatrie.

Reprezentanţii spitalului spun că ultima dezinsecţie a fost făcută în urmă cu câteva zile. Cu toate acestea, părinţii au făcut sesizări, iar inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică vor veni în control.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri