1.000 de amenzi pe oră. Avertismentul polițiștilor pentru șoferi

Data actualizării: Data publicării:
amenzi rovinieta
amenzi rovinieta

Vânătoare de abateri în trafic, încheiată cu mii de amenzi în toată ţara. Poliţiştii au dat vineri 1.000 de sancţiuni pe oră, de trei ori peste media înregistrată anul trecut. Cele mai multe au fost pentru şoferii care nu au acordat prioritate nici pietonilor, nici celorlalte maşini aflate în trafic. Oamenii legii au început o campanie care îşi propune să reducă numărul de accidente şi avertizează că vor urma şi alte controale, mai ales că de mâine începe Săptămâna Mondială a Siguranţei Rutiere.

Un şofer s-a izbit puternic de un stâlp cu maşina, după ce un alt conducator auto nu i-a acordat prioritate. Tot despre neacordare de prioritate este vorba şi în următoarea situaţie: o maşină care nu ţine cont de culoarea roşie a semaforului şi zboară cu viteză peste trecerea de pietoni.

Sute de astfel de greşeli, ce pot fi oricând fatale, au fost descoperit de poliţişti în doar o zi de acţiuni intense în toată ţara.

Poliţiştii rutieri au reţinut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 841 de permise de conducere, fie pentru neacordarea de prioritate de trecere pietonilor, fie pentru neacordarea de prioritate vehiculelor care au acest drept, pentru viteză sau alte abateri de la normele rutiere in vigoare”, spune Georgian Drăgan, purtător de cuvânt IGPR.

Neatenţia şoferilor produce tragedii. Numai anul trecut în capitală peste 60 de oameni au murit în accidente rutiere. Un sfert dintre ei din cauză că şoferii nu le-au acordat prioritate de trecere”, relatează Maria Moiș, reporter Digi24.

Aşa că nu vă bazaţi niciodată doar pe trecerile de pietoni. Cei care au păţit-o spun că sunt şoferi pentru care acest marcaj rutier nu înseamnă nimic.

Din stânga dubei a venit o maşină care era cât pe aici să mă omoare. Nu se acordă (prioritate, n.r), să ştiţi!”, spune un pieton.

Anul trecut, poliţiştii au dat zilnic aproape 8.000 de amenzi, cele mai multe pentru şoferii care au depăşit limita de viteză admisă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri