100 de polițiști, în razie la două blocuri de locuințe sociale

Data publicării:
mascati perchezitii bloc

Poliţişti locali şi mascaţi le-au bătut la uşă în această dimineaţă celor care stau în două blocuri de locuinţe sociale din Sectorul 4. Peste o sută de oameni ai legii au descins pentru că aveau informaţii că acolo ar locui ilegal sute de oameni. Şi nu doar atât. Cei care stau acolo ar închiria altor persoane locuinţele primite gratis de la primărie. Au fost verificate peste 200 de apartamente, iar cei care nu pot dovedi că locuiesc legal vor fi evacuaţi.

O sută de poliţişti locali, dar şi mascaţi au descins de dimineaţă în cele două blocuri de locuinţe sociale din zona Apărătorii Patriei: „Bună dimineaţa! Ne scuzaţi de deranj, de la Poliţia Locală Sector 4 vă deranjăm. Ne interesează un act de identitate, persoanele care locuiesc la domiciliu”.

Oamenii legii aveau bănuieli că în locuinţele închiriate de primărie celor săraci nu stau titularii de contract. Aşa că i-au legitimat pe toţi cei pe care i-au găsit acasă.

- Putem să intrăm puţin?

- Treziţi copilul, ce faceţi? De ce filmaţi aşa? Doamne, Maica Domnului!

Nu toţi locatarii au putut prezenta însă un act de identitate.

- Cine mai e în apartament?

- Soţia.

- Îmi deschizi şi mie să mă uit? Bună dimineaţa! Soţia, cu buletinul?

- Nu am buletin, iar certificatul e la mama.

- Adică nu aveţi niciun act de identitate, nimic?

Controlul făcut cu noaptea în cap i-a iritat pe mulţi dintre cei care stau în apartamentele primăriei.

Eram... Nici nu ştiam ce să îi spun la uşă. Uitaţi cum sunt la păr, că muncesc şi eu ca omul! Adormită, am spus: staţi un pic! Staţi un pic! Ştiu unde am buletinul, dar staţi. Nu ştiam ce să îi spun la jandarm”, a povestit o femeie.

„Nu se gândeşte câţi copii avem în casă, cu câţi inşi stăm? Am şapte copii şi stau într-o singură cameră de 14 metri pătraţi”, spune un bărbat.

Angajaţii primăriei au vrut să verifice şi dacă locuinţele nu au fost subînchiriate altor persoane.

Avem 240 de apartamente şi noi avem informaţii că cel puţin jumătate dintre ele sunt ocupate ilegal. Ele au fost repartizate unor familii, dar familiile respective le-au subînchiriat altor persoane, ceea ce, evident, nu este în regulă”, spune Cristian Zărescu, consilier al primarului Sectorului 4.

Stau, într-adevăr, şi fără acte, dar nici chiar aşa”, spune un locatar..

În blocul F3 nu există aşa ceva”, spune un administrator.

- Îi verificaţi şi dumneavoastră?

- Cum să nu! E datoria mea! Am aflat că a subînchiriat? La primărie, hârtie făcută şi afară!

Oamenii legii au făcut verificări pentru a doua oră în ultimele luni.

Ultima verificare a fost făcută în luna septembrie, iar în cele două blocuri puse la dispoziţie de Primăria Sectorului 4 au fost găsite peste 100 de persoane care locuiau ilegal.

Chiriaşii plătesc doar 23 de lei pe lună pentru o cameră. Cei care nu au fost găsiţi acasă sau nu au putut dovedi că stau legal vor fi evacuaţi luni dimineaţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri