9 răniţi şi 100 de oameni evacuaţi după explozia unei butelii

Data publicării:
explozie bistrita 2

Nouă oameni au fost răniţi, iar unul dintre ei este în stare gravă, în urma unei explozii care s-a produs noaptea trecută, într-un bloc din Bistriţa. 100 de oameni au fost evacuaţi de autorităţi din blocul afectat şi cei mai mulţi îşi petrec noaptea la rude şi prieteni. Explozia a avut loc în apartamentul unui tânăr de 24 de ani care a suferit arsuri pe 70% din corp. Acesta este internat la Spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti.

Explozia s-a produs puţin după miezul nopţii, într-un apartament aflat la etajul trei al unui bloc de patru etaje din Bistriţa. Deflagraţia a fost atât de puternică încăt toate cele 40 de locuinţe au fost avariate. Pereţii s-au dărâmat iar geamurile sunt sparte. Pagube sunt şi în 25 de apartamente dintr-un bloc vecin, povestesc locatarii.

Uşile, mobilă zdrobită, geam, tot! M-am trezit cu bubuitura. MUSCĂ Mi-am luat copilul, soţia şi am ieşit.”

Am văzut flacăra pe geam dintr-o dată şi am ieşit afară. Sunt sparte geamurile, au sărit uşile.”

Am fost lângă calorifer, zic să dorm acolo că e mai cald. Păi a sărit geamul pe mine şi pe copil, că am un băieţel de opt ani. Aveam şi florile pe geam, toate florile pe mine şi pe copil.

Au fost avariate chiar şi apartamente de la parterul unui al treilea bloc

Pompierii şi poliţiştii i-au evacuat pe toţi cei 100 de locatari ai blocului în care s-a produs explozia.

Ioan Budurlean, ofiţer specialist la Centrul Operaţional ISU Bistriţa: „Utilităţile au fost oprite la începutul intervenţiei, în special partea de gaz şi electricitate.”

Tânărul de 24 de ani, în apartamentul căruia s-a produs explozia, are arsuri pe 70 la sută din suprafaţa corpului. Pentru că starea lui este gravă, medicii din Bistriţa l-au trimis la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală. La spitalul din Bistriţa au ajuns opt dintre vecinii acestuia.

Mihaela Mastan, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa: „A fost printre ei şi un sugar de 9 luni care avea doar nişte escoriaţii superficiale şi părinţii, pe propria răspundere, l-au luat acasă.”

Autorităţile încearcă să găsească soluţii pentru oamenii care nu mai pot locui în apartamentele distruse.

Gelu Muthi, viceprimarul Bistriţei: „Vom încerca să găsim sursa de finanţare legală astfel încât ori din partea primăriei, ori cu fonduri guvernamentale să găsim o soluţie.”

Doar patru dintre cei evacuaţi au mers, pentru această noapte, în adăpostul primăriei. Ceilalţi au cerut ajutorul rudelor şi prietenilor.

Din informaţiile de până acum, deflagraţia s-ar fi produs de la o butelie. Specialiştii cercetează dacă a fost sau nu un accident. Un specialist în construcţii de la Cluj verifică dacă a fost afectată structura de rezistenţă a blocurilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri