A început ridicarea maşinilor la Cluj-Napoca

Data publicării:
cluj

Şoferii care au drum prin Cluj-Napoca trebuie să fie foarte atenţi unde îşi parchează maşinile. Municipalitatea aplică deja legea prin care autoturismele parcate neregulamentar pot fi ridicate. Măsura a fost reluată la un an şi jumătate după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că nu poate fi aplicată hotărârea Consiliilor Locale.

-Această maşină este ridicată pentru că a fost parcată pe banda de urgenţă destinată ambulanţelor. Pentru a o recupera şoferul va avea de achitat 547 de lei.”

Pe lângă această taxă, şoferul maşinii va mai plăti amenda dată de poliţiştii rutieri, cuprinsă între 250 şi 625 de lei.

„În primele trei ore de intervenţie au fost ridicate şase autovehicule care încălcau codul rutier,” precizează Oana Buzatu, purtător de cuvânt Primăria Cluj-Napoca.

Reluarea ridicării maşinilor era urgenţă la Cluj-Napoca, spun autorităţile locale. Asta cu toate că în fiecare săptămână se aplicau, în medie, peste 700 de amenzi pentru parcări neregulamentare în zona centrală.

„S-au aplicat foarte multe sancţiuni în această perioadă, dar se pare că unii dintre conducătorii auto care nu respectau legea şi-au permis să plătească aceste sancţiuni astfel că măsura nu a fost cea potrivită,” spune Marcel Bonţidean, director general Poliţia Locală.

Nu ai unde să parchezi. Stau aici de jumătate de oră,” se plânge un șofer.

„Foarte foarte proastă. Că nu sunt parcări. Acum mi-au lăsat o hârtie să merg la poliţie,” adaugă altul.

Măsura ridicării maşinii se adaugă noului sistem de parcare implementat la Cluj-Napoca de la 1 ianuarie ce a eliminat abonamentele pentru zona centrală şi a triplat tarifele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri