A opta zi de proteste la Palatul Cotroceni

Data actualizării: Data publicării:
proteste cotroceni ziua 8

Au ieşit oameni în stradă, din nou, la Palatul Cotroceni, în a opta zi de proteste acolo. Oamenii au venit ca să susţină Executivul și să-și exprime nemulțumirile legate de preşedintele Klaus Iohannis.

ACTUALIZARE. În jur de o mie de persoane au ieşit în stradă, pentru a opta zi consecutiv, ca să ceară demisia preşedintelui Klaus Iohanis. Îl acuză pe şeful statului că nu respectă votul de la alegerile parlamentare şi că vrea să dezbine societatea.

Oamenii au început să se strângă în faţa Palatului Cotroceni în jurul orei 15.00. Până la lăsarea serii, numărul lor a ajuns la o mie.

„Instigatorul! El este Iohanis. Care are în spate binomul, care îl apără de hoţiile pe care le-a făcut- Hoţul strigă hoţii”, explică o manifestantă semnificația pancartei pe care o poartă.

De doi ani de zile de când e la putere dânsul nu a făcut nimic pentru popor”, acuză o altă femeie.

Manifestanţii îi reproşează preşedintelui că nu ar respecta rezultatul de la alegerile din decembrie 2016: „El de la începutul începtului a spus că vrea Guvernul lui, dar de unde şi până unde are el Guvernul lui?”

„Nu le dă voie să guverneze. PSD-ul s-a ținut de cuvânt, au mărit pensiile, au dat la studenți gratuități pe tren, le-a mărit bursele, sunt la început de drum să-i lase să construiască România”, cere o protestatară.

Manifestanții de la Cotroceni şi-au spus părerea şi despre ce se întâmplă în Piaţa Victoriei.

„Au chemat nepoții și copiii noștri prin Facebook la Victoriei ca să răstoarne guvernul”, spune o femeie.

„Sunt tot românii noştri, dar s-au luat după firmele la care ei lucrează, la firmele de mobiliere (sic! - n.r.), de telefoanele mobile, și i-au trimis în stradă, le-au dat telefoane cu becuri aprinse”, explică o altă femeie.

70% sunt copii , băieţi la 18 ani, ce ştie ăla ce să facă, cu un ghiozdan în spate, nu ştiu”, declară indignat un bărbat.

Mitingul de la sediul Preşedinţiei s-a încheiat cu puţin timp înainte de ora 21:00. Participanţii au anunţat că vor continua să iasă în stradă, ca să-i ceară demisia lui Klaus Iohannis.

ACTUALIZARE. Protestul de la Cotroceni s-au încheiat. Circulația a fost reluată în zonă.

ACTUALIZARE. Crește numărul protestatarilor de la Cotroceni. Circa 1.000 de oameni au venit să susțină Guvernul Grindeanu.

ACTUALIZARE 18.40. Sunt 600 de protestatari la Cotroceni.

ACTUALIZARE 18.00. Numărul protestatarilor de la Cotroceni a crescut. Sunt acum aproximativ 400 de persoane care cer demisia președintelui Iohannis.

ACTUALIZARE 17:00 - Sunt în jur de 100 de protestatari la Palatul Cotroceni.


Protestatarii au început să se adune în fața Palatului Cotroceni, în jurul orei 16.00. Ei sunt foarte vocali, conform relatărilor jurnaliștilor Digi24 de la fața locului.

În jurul orei 16.00, jandarmii au montat gardurile care delimitează locurile unde stau oamenii deoarece încep sa vina din ce în ce ma mulți.

Mesajul protestatarilor, în a opta seară de demonstrații la Cotroceni, a rămas același: demisia președintelui Klaus Iohannis, pe care îl consideră vinovat de dezbinarea României.

Cu o seară în urmă, la Cotroceni, s-au strâns 500 de oameni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri