Aglomerație în vămi. Românii vin acasă de sărbători

Data actualizării: Data publicării:
vama bors

Se aglomerează vămile din vestul ţării, pe ambele sensuri de mers. Dacă mii de români stabiliţi în străinătate se întorc acasă de Crăciun, alţii au pornit deja spre destinaţiile de vacanță din Occident. Şi pentru ca românii să nu rămână şi-n anul acesta cu amintirea lungilor ore petrecute prin vămi, Poliţia de Frontieră a suplimentat numărul agenţilor.

Cu multă voie-bună. Aşa se întorc acasă românii care de Crăciun vor să fie alături de familiile lăsate în ţară. Mii de oameni au intrat astăzi în ţară prin Vama Borş. Unii au venit şi de la mii de kilometri distanţă, alţii de mai de-aproape. Cu toţii, încărcaţi cu daruri pentru cei dragi.

- Am văzut că aţi venit încarcat, ce aduceţi bun?

- De toate, tot ce se poate aduce, cu toate că se găseşte şi aici, în ţară, dar parcă când vin din afară, parcă au gust mai bun.

Pentru a evita aglomeraţia, în Vama Borş a fost dublat numărul agenţilor, dar şi al benzilor de intrare în ţară.

„Românii se întorc acasă de sărbători, însă în vama Borş nu mai este aglomeraţia de altădată. Poliţiştii de frontieră lucrează la capacitate maximă şi fac controale pe patru benzi de circulaţie la intrarea în ţară, iar timpul de aşteptare nu depăşeşte 20 de minute”, relatează Anca Deac, reporter Digi24 Oradea.

La graniţa româno-maghiară sunt 11 puncte de trecere a frontierei, în total - 53 de benzi de circulaţie. Oamenii legii îi sfătuiesc pe călători ca înainte să plece la drum să verifice timpul de aşteptare în vămi prin intermediul aplicaţiei online disponibile pe site-ul Poliţiei de Frontieră.

Sursa: Digi24 TV

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri