Alertă de gripă aviară la câțiva kilometri de România

Data publicării:
gaini

Focar de gripă aviară la graniţa de vest a României. Mai multe cazuri au fost descoperite într-o localitate aflată la doar doi kilometri de comuna Beba Veche din Timiş. Autorităţile noastre au trasat imediat zonă de protecţie pe o rază de trei kilometri în jurul aşezării din Ungaria.

DSV Timiș este în alertă în urma apariției unui focar într-o ferma de rațe din Ungaria. În zona respectivă s-au instituit zonele de protectie, de supraveghere care sunt până la 10 km în jurul acestui focar, zone care interferează și cu teritoriul național, în zona comunei Beba Veche, Pordeanu și Cherestur, conform declarațiilor directorului DSV Timiș, Adrian Popa.

„Am solicitat reactivarea centrului local de verificare a bolilor, au fost trimise în teren echipe a câte șase medici veterinari care verifică starea de sănătate a animalelor”, a adăugat Adrian Popa.

Nu este gripa aviară și nici suspiciuni de gripă pe teritoriul României, a precizat directorul DSV Timiș, Adrian Popa. Momentan se aplică măsuri de prevenție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri