Amendați cu 2.500 de lei pentru fiecare țigară aruncată pe jos

Data actualizării: Data publicării:
amenda gunoi valcea

La Râmnicu Vâlcea, autorităţile locale au declarat război cetăţenilor certaţi cu bunul simţ. Localnicii care sunt prinşi că scuipă sau aruncă gunoaie pe jos trebuie să scoată din buzunare 2.500 de lei. În doar o săptămână, poliţiştii locali au dat 9 astfel de amenzi.

Acest taximetrist a fost prins de poliţiştii locali în timp ce arunca ţigara pe jos. Luat la întrebări, a încercat să găsească scuze.

„Arătaţi-mi unde să arunc pentru că nu pot să părăsesc nici maşina”, spune bărbatul.

Nu este singurul localnic prins de poliţişti în timp ce arunca gunoiul pe jos, deşi pe străzi sunt pubele.

Autorităţile locale s-au gândit să dea amenzi usturătoare pentru cei certaţi cu bunul simţ. Poate astfel se vor gândi de două ori înainte să facă mizerie pe stradă.

„Foarte mulţi dintre cetăţeni ignoră eforturile pe care le face administraţia locală şi aruncă, scuipă pe jos, aruncă seminţe, stau pe băncuţe în parc frumos amenjat şi când pleacă lasă în jurul băncii plin de seminţe, aruncă hârtiile pe jos”, afirmă Mircia Gutău - primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea.

Am dat în jur la 9 sancţiuni contravenţionale, cred că avem 30-40 avertismente într-o săptămână jumate”, spune Rândunel Bădescu - director Poliţia Locală Râmnicu Vâlcea

Amenzile sunt binevenite, spun cei mai mulţi dintre locuitorii oraşului.

Pe lângă controale, poliţiştii locali au început şi o campanie de promovare a noii hotărâri date de aleşii locali. Au tipărit peste 30.000 de fluturaşi care vorbesc despre lucrurile ce nu trebuie făcute, dar şi despre valoarea amenzii. Hârtiile sunt împărţite în şcoli, magazine şi pe stradă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri