Aplicația care le va spune șoferilor că le-a fost ridicată mașina

Data publicării:
smartphone telefon

O aplicație ar putea să îi avertizeze pe șoferii clujeni că le-a fost ridicată mașina. Anunțul a fost făcut de primarul din Cluj Napoca, Emil Boc, potrivit stiridecluj.ro.

Pregătim o aplicație care să te alerteze când ți-a fost ridicată mașina. Șoferii vor primi o alertă care spune de unde a fost ridicată mașina, unde să meargă șoferul să o ridice și cât costă”, a spus Emil Boc, la postul de radio Napoca FM.

Primarul a explicat că se va face o legătură între numărul mașinii și numărul de telefon al proprietarului, dar nu a precizat când va fi funcțională această aplicație.

Acum, cei cărora le-a fost ridicată mașina trebuie să sune la 955 sau la 984, de unde primesc numărul de telefon de la RADP și află locul sunt plasate mașinile ridicate. Tot de acolo află și ce amendă vor primi.

Nu este primul ajutor „smart” dedicat șoferilor din Cluj Napoca. O altă aplicaţie pentru telefonul mobil le arată şoferilor unde ar putea găsi un loc în care să-şi lase maşina.

Şoferiii care au drum prin centrul oraşului Cluj-Napoca pot afla din timp câte locuri de parcare libere sunt şi unde. Trebuie doar să ţină cont că aplicaţia care le oferă aceste informaţii preţioase se actualizează la fiecare cinci minute.

Conform aplicaţiei, în parkingul subteran de la Sala Polivalentă sunt disponibile în acest moment 247 de locuri de parcare. Dacă ne uităm la afişajul electronic de la intrare vedem că numărul este de fapt 248. Asta înseamnă că în ultimele cinci minute de când aplicaţia nu s-a mai actualizat, din parcare a ieşit o maşină”, relatează Alexandra Groza, reporter Digi24.

Se pare că aplicaţia e un pic cam înceată faţă de nivelul de trafic din parcare”, spune un șofer.

Mai încântaţi, alţi şoferi spun că, datorită aplicaţiei, câştigă minute preţioase, pe care le petreceau căutând un loc de parcare.

Programul a fost creat de angajaţii primăriei Cluj-Napoca.

Aplicaţia permite identificarea în toate parkingurile publice ale Primăriei. Una dintre consecinţele pozitive ale acestei alegeri fiind bineînţeles decongestionarea locurilor de parcare din zona centrală”, spune Oana Buzatu, purtător de cuvânt Primăria Cluj-Napoca.

Aplicaţia „Cluj Parking” poate fi descărcată gratuit pe mobil şi e compatibilă cu sistemele de operare Android şi iOS.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri