GALERIE FOTO. Arsenal găsit în autocarele unor suporteri maghiari, în Vama Borş

Data actualizării: Data publicării:
bate maghiari3
foto: Jandarmeria Bihor

Un adevărat arsenal a fost găsit în cele două autocare cu care 100 de suporteri ai echipei de handbal feminin din Debreţin, Ungaria, se deplasau spre Craiova, la un meci de cupe europene. Controlul a fost făcut de jandarmerie, în această noapte, la ora 1:45, imediat ce vehiculele au intrat pe teritoriul românesc, în Vama Borş.

foto: Jandarmeria Bihor
foto: Jandarmeria Bihor

foto: Jandarmeria Bihor

Suporterii au fost debarcați din autocare și au fost percheziționați. Aceeași măsură a fost dispusă și în cazul celor două autocare.

În urma controalelor, în mijloacele de trasport au fost găsite mai multe bunuri abandonate printre care și câteva zeci de arme albe ori "instrumente ce nu pot fi folosite pe un stadion ori într-o sală în care sunt organizate evenimente sportive".

"Este vorba despre o bâtă de basseball, baston telescopic, lanternă cu electroșoc, pulverizator cu substanțe iritant lacrimogene, box metalic, 10 cuțite și pumnale de diferite modele, petarde de diferite dimensiuni, dar și fumigene", a explicat căpitan Daniel Bizău, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bihor.

Obiectele au fost reținute, dar nu au fost întocmite dosare penale ori sancțiuni având în vedere că armele albe, fumigenele sau petardele nu au fost găsite asupra unor persoane ci abandonate în autocar și în zona rezervată bagajelor.

După această acțiune suporterii maghiari și-au continuat drumul spre Oltenia acolo unde începând cu ora 16, formația lor favorită DVSC Korvex va da piept cu SCM Craiova în Cupa EHF la handbal feminin.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Norbert Hegedus
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri