Asociaţia Colectiv construieşte o maternitate

Data actualizării: Data publicării:
PRIVEGHI - MORTI - INCENDIU - CLUB COLECTIV
Inquam Photos / Ovidiu Micsik

O maternitate nouă, care ar urma să aibă aproximativ 110 paturi, va fi construită în curtea Spitalului „Sfântul Ioan” din Bucureşti a anunţat Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv 3010. El a spus că, iniţial, ar fi dorit să renoveze Maternitatea Bucur, de unde au venit primele cadre medicale în timpul incendiului din clubul Colectiv, din octombrie 2015. Dar ar fi fost un efort financiar mult prea mare, având în vedere că clădirea are aproape 100 de ani.

PRIVEGHI - MORTI - INCENDIU - CLUB COLECTIV
Foto: InwuamPhotos/Ovidiu Micsik

„Atunci când am gândit scopul acestei asociații unul dintre obiective a fost construcția unui spital. Ideea de maternitate a pornit de la acea piațetă Bucur, unde este Colectiv. Ne-am gândit că ar trebui să transformăm acea maternitate. Numai că Maternitatea Bucur are aproape 100 de ani, este din 1938, iar pentru a reface acea clădire costurile sunt foarte mari și am ajuns la concluzia că este mai bine să construim o maternitate nouă”, a afirmat Eugen Iancu. Potrivit acestuia, suma estimată pentru construirea și dotarea noii maternității este de aproximativ 12 milioane de euro, transmite Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Este posibil să avem un sprijin, pe partea de dotare, din partea MS. În momentul de față, noi începem o campanie de strângere de fonduri. Avem un prim capital și sperăm ca în următoarele două-trei luni să avem primul milion de euro. Se lucrează deja la proiect. Până la sfârșitul anului cred că va fi gata intabularea. Noi sperăm ca în partea a doua a anului viitor să începem lucrul efectiv. La sfârșitul anului 2019 - începutul anului 2020 vom avea maternitatea gata. Costurile pentru construcția utilitată sunt undeva la 8 milioane, urmând ca dotările să fie undeva la 4 milioane de euro”, a precizat președintele Asociației Colectiv. „Pentru noi, ca spital construit în 1979 și nerenovat capital niciodată, a construi o maternitate nouă în curte este un vis frumos, este ceva la care nici măcar nu speram vreodată”, a afirmat managerul Spitalul „Sfântul Ioan”, Robert Agafiței.

Asociaţia Colectiv nu renunţă însă la Maternitatea Bucur şi îşi doreşte să realizeze acolo un centru de paliație, a precizat Eugen Iancu.

Supraviețuitorii din Colectiv îi cheamă pe români iasă la vot

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri