Atenție la ofertele de pe internet! Păcăleala cu vacanța plătită în bitcoin

Data publicării:
vila margo

Şi cu banii daţi, şi fără vacanţă. Un tânăr din Bucureşti îşi petrece concediul încercînd să dea de urma celor care l-au păcălit. Bărbatul a plătit 460 de lei în monedă virtuală bitcoin pentru a rezerva o vilă de lux cu piscină în Costineşti. Surpriză însă, hotelul nu există pe litoralul românesc, ci pe cel turcesc, în Antalia, iar oferta a fost doar o mare păcăleală.

Alexandru Drăgan îşi petrecere vacanţa în curte cu telefonul în mînă, în loc să se bronzeze la Costineşti şi să lenevează pe marginea piscinei, aşa cum visa în urmă cu doar o săptămână. Coşmarul lui a început cu un anunţ pe internet.

„Era o vilă, se numea casa Margo, oferea cazare la 120 de lei pe noapte. Am sunat la un număr de telefon de la recepţie. Mi-au spus că au cazare şi ne poate oferi, dar mai întâi trebuie să depunem un avans pentru cele două camere”, povestește Alexandru Petrişor Drăgan.

A plecat imediat la un bancomat pentru a trimite banii pentru rezervare. A rămas surprins când a aflat că nu trebuie să plătească în lei, nici măcar în euro, ci în modenda virtuală, bitcoin. Luat de val, a virat banii.

Este o mare greşeală, să nu depuneţi pentru că este greu de dat de urma banilor. Am sunat pentru confirmare şi mi-au spus că ne aşteaptă la mare şi să aruncăm chitanţa. Atunci am intrat la bănuieli şi am început să investighez această vilă Margo”, povestește bărbatul.

Aşa a aflat că vila nu există în Costineşti.

„Aici ar fi trebuit să găsim o vilă luxoasă: vila Margo. În shimb, este o casă particulară. Fotografiile respective sunt făcute la o vilă aflată la 600 km distanţă de aici, adică tocmai din Antalya”, relatează Oana Manoilă, reporter Digi24.

La câteva zile după ce a făcut rezervarea, tânărul a primit şi un sms de la aşa-zişii proprietari ai pensiunii.

„Aici este sms-ul pe care l-am primit după 5 zile de la el. Spune că unitatea a fost închisă de ANAF şi că primim avansul înapoi la 30 de zile lucrătoare pe numele celui care a depus banii. Dar el nu are adresa noastră”, spune Alexandru Drăgan.

Şi nu ar fi singurul păgubit:

-Eu am auzit de ea de la clienţi care nu ştiu dacă există sau nu.

-Au venit şi au căutat-o turişti?

-Au căutat-o, da.

-Probabil că au plătit nişte bani şi ea nu există de fapt, vila. S-a mai întâmplat aşa. Au trimis banii avans sau integral, toţi banii pe perioada de cazare, şi vila nu există.

Tânărul a depus plângere la poliţie pentru înşelăciune. Spune însă că şi-a luat gândul de cei 460 de lei sau de la un concediu reuşit pe litoralul Mării Negre.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri