Au plătit racordarea la gaze dar nu au gaz

Data publicării:
gaz

Situaţie dificilă pentru 700 de oameni dintr-o comună din Dolj care riscă să intre în iarnă fără căldură. Oamenii au plătit peste 10.000 de lei fiecare pentru a se racorda la reţeaua de gaze şi pentru a-şi înlocui sobele cu centrale termice, pentru ca apoi să afle că furnizorul nu va pune în funcţiune anul acesta conducta. Motivul: lipsa unui aviz.

Petrică Șerban este pensionar şi a sperat că a scăpat de grija căratului lemnelor pentru sobă, în prag de iarnă. A crezut că pentru a avea căldură va fi nevoit doar să apese un buton de la centrala termică pe gaz. A plătit pentru asta 12.000 de lei. Acum un an a primit promisiuni de la furnizorul de gaze că va avea centrală în cel mult două luni.

Acum, a trecut peste un an de zile și nu avem gaze. Am rămas fără sobe”, spune Petrică Șerban.

700 de oameni, cei mai mulţi pensionari, sunt în situaţia lui.

„Noi investim, dăm sobele jos, facem tot efortul ăsta, plătim atâția bani... și așa durează de la București șase luni până vin, în schimb, gaz... nu ne dă nimeni nicio explicație”, spune un localnic.

Unii şi-au pierdut speranţa că vor primi gaz aşa că au revenit la sobele cu lemne, ca să fie siguri că nu rămân în frig la iarnă.

Am fost obligat să cumpăr și soba că, alta situație, vine iarna”, adaugă un localnic.

Primarul nu vede nicio soluţie, deşi a plătit, din bugetul comunei, 300.000 de lei pentru ca reţeaua de gaz să ajungă în localitate.

„Nu există nicio posibilitate legală de a-i sancționa pentru că, ceea ce este și ciudat, după ce facem conducta ea intră în proprietatea Distrigazului”, declară Gheorghe Popa, primarul comunei Mischii.

De atunci, însă, nu a mai primit nicio explicaţie din partea furnizorului de gaz, care i-a transmis că aşteaptă să primească avizul de funcţionare de la Autoritatea Naţională pentru Reglementarea în domeniul Energiei.

Chiar şi aşa, compania le-a trimis clienţilor ei din Mischii actele adiţionale pentru prelungirea contractelor cu încă un an. Digi24 a solicitat precizări din partea societăţii de gaz, însă nu am primit deocamdată niciun răspuns.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri