Bărbați vs. femei. Cele mai mari așteptări salariale

Data publicării:
160817_ilustratie_bani_11_INQUAM_Octav_Ganea

Românii visează la salarii din ce în ce mai mari, pe măsură ce avansează în vârstă şi în carieră. O pretenţie normală, însă sunt diferenţe mari între ce îşi doresc femeile şi ce vor bărbaţii, arată un studiu al unui portal de locuri de muncă. 

Bărbații între 45 și 65 de ani au cele mai mari așteptări salariale, datorită experienţei. Cei cu vârste între 45 şi 54 de ani şi-ar dori să primească 4.146 de lei net pe lună, cu 55 de lei mai mult decât următoarea decadă de vârstă.

În cazul femeilor, situația stă invers dacă luăm în calcul aceste două intervale de vârstă. Sunt mai pretenţioase femeile de peste 45 de ani. Cele între 55 și 65 de ani se declară fericite dacă primesc 3.853 de lei, cu peste 300 de lei mai mult faţă de femeile cu zece ani mai tinere.

În schimb, tinerii aflaţi la început de drum se mulţumesc cu puţin, numai să îşi găsească un serviciu. Bărbații, 2.153 de lei, iar femeile,1.870 de lei.

Studiul arată clar că femeile nu se consideră egale cu bărbaţii când vine vorba de lefuri. Cel mai bine se vede la grupa de vârstă 25-34 de ani, unde diferenţele sunt de 760 de lei.

Discrepanţe sunt şi între domenii. Cele mai mari aşteptări salariale le au cei care îşi doresc un post într-o companie de import-export, iar cele mai modeste, în domeniul administrativ.

Iar dacă ne referim la regiuni, Vestul ţării bate Capitala cu 62 de lei ceruţi în plus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri