Bărbatul obligat să demonstreze în fiecare lună că este viu

Data actualizării: Data publicării:
batran

O greşeală a angajaţilor Casei de Pensii Gorj obligă un bătrân să demonstreze, lunar, că trăieşte. Altfel, nu îşi primeşte pensia. În urmă cu 5 luni, bărbatul a fost înregistrat ca decedat, când de fapt soţia acestuia murise. Angajaţii Casei de Pensii recunosc că au greşit, numai că eroarea se repară destul de greu.

Greşeala angajaţilor de la Casa de Pensii îl costă lunar pe bătrân peste 100 de lei, bani pe care îi dă pe transport ca să ajungă la Târgu Jiu. Trebuie să-şi ridice pensia singur, nu o mai primeşte acasă, din cauza greşelii din baza de date.

În loc să o fi dat pe ea decedată, m-au dat pe mine decedat, păi de unde iau eu atâţia bani, că nu mă duce nimeni în Târgu Jiu fără un milion şi două sute”, spune Achim Ezăreanu.

„De când a murit bunica, l-au trecut pe el decedat și trebuie să ne ducem în fiecare lună, să plătim mașina la Târgu Jiu, să facem acte. Ne-am rugat de ei, le-am spus că este om în vârstă, că este caniculă, că sunt temperaturi ridicate, să moară pe drumuri”, spune Elena Ezăreanu, nepoata bărbatului.

Greşeala a fost făcută când soţia pensionarului a murit, iar bărbatul a mers la Casa de Pensii pentru a beneficia de ajutorul de înmormântare.

Apare la Casa de Pensii ca fiind decedat, motiv pentru care de 4 luni de zile trebuie să trimitem pe cineva, salariaţi ai primăriei, cu bătrânul, să-şi ridice pensia de la casierie, pentru că dumnealui apare ca fiind decedat, e un pensionar care a muncit o viaţă”, spune Liviu Cotojman, primarul din Roşia de Amaradia.

Angajaţii îşi recunosc vina şi spun că vor repara greşeala.

Colega mea care s-a ocupat de instrumentarea acestui dosar de ajutor, din greşeală l-a scos din sistemul informatic, cu menţiunea decedat. Reluarea acestei persoane este un procedeu anevoios. Implică şi Casa Naţională şi firma care administrează programul informatic. Noi am făcut demersurile necesare în acest sens şi sperăm ca la sfârşitul lunii august să remediem această situaţie”, spune Daniela Negoiţă director executiv adjunct al departamentului Pensii de la Casa de Pensii Gorj.

Bătrânul încasează lunar o pensie de 1.400 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri