Buzunarul tău | Cât costă produsele de post

Data publicării:
soia

Dacă obişnuiţi să începeţi ziua cu un pahar cu lapte, puteţi opta pentru laptele de soia. O cutie cu acest produs de provenienţă animală porneşte de la 4 lei, în funcţie de producător şi de cantitatea de grăsime pe care o conţine. Cel mai ieftin lapte din soia costă dublu: 8 lei litrul.

În loc de pate de pui sau de porc, se poate consuma pate de soia. Îl găsiţi la preţul de 1,75 lei o sută de grame pentru un pate din soia, faţă de 1,3 cât ar fi cea mai ieftină variantă din cel provenit de la animale.

Cei mai ieftini crenvurști din carne costă cam 20 de lei pe kilogram. La cei din soia, preţul sare la 24 de lei. Cunoscutul salam de vară este aproximativ 15 lei pe kilogram, la rafturile din supermarket. Pentru post, puteţi alege aperitivul vegetal care are un preţ de 16 lei pe kilogram.

Un pachet de unt, dintre cele mai ieftine, este aproximativ 2 lei. În post se poate mânca doar margarina vegetală care costă la fel.

Încheiem lista cu ceva dulce, de exemplu o budincă. Una pregătită cu lapte costă aproximativ 5 lei, pe când cea din soia depăşeşte 9 lei. Tragem linie şi calculăm. Produsele de post enumerate mai sus sunt cu 15 lei mai scumpe decât cele animale. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri